Videó

2021.07.21. 18:45

Erdei wellness éjjel-nappal

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának videójában egy nagy népszerűségnek örvendő „fürdőhely” látogatóit örökítették meg.

Vidáman tollászkodó és pancsoló madarak, dagonyázva hűsölő vaddisznók, érdekes hangokat kiadó és lefetyelő rókák is megfordultak annál az erdei pocsolyának tűnő átmeneti vízátfolyásnál, ahol a nemzeti park igazgatóságának egyik vadkamerája is lesben áll. (A rókáról egyébként sokadszori megtekintés után sem tudtuk eldönteni, hogy most vajon kuncog, sír, félrenyelt, köhög vagy csuklik, mindenesetre elég vicces.)

„A bükki erdők közfürdői, a dagonyák nagy népszerűségnek örvendenek az erdő összes lakója körében. Különösen a szárazabb részeken (ahol nincsenek állandó vízfolyások) fontosak, mint ivóhelyek, de fürdőzés céljából is gyakran keresik fel őket az állatok, kicsik és nagyok egyaránt. Az igazi törzsvendégek a vaddisznók. Egyik-másik látogató annyira »szemtelen «, hogy pimaszul közvetlen közelről néznek a biztonsági kamerába!” – írják a videó alatt a nemzeti park munkatársai.

Hiába, a hőség az erdő lakóit is utolérte, akik szomjukat oltva vagy éjszakai medencés bulit rendezve igyekeznek elviselhetőbbé tenni a tűző nyári napokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában