nyaralás

2021.07.13. 15:00

Egypercnyi szabadesés négyezer méterről

A nyaralás mindenki számára mást jelent.

Ujlaki Attila

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Föld felett, föld alatt

Vannak, akik azt vallják, ez kizárólag a pihenésről szólhat. Mások úgy gondolják, a pihenésre fordított idő is telhet aktívan.

A vitorlazas.hu összegyűjtötte a Balaton környéki népszerű, extrém lehetőségeket.

Ilyen a vízisí és a wakeboard Vonyarcvashegyen. Az úti cél tehát Vonyarcvashegy, azon belül is a Lidó strand, ahol egészen kezdő szinttől a profi szintig lehet űzni ezeket az extrém vízi sportokat. Nemcsak oktatást biztosítanak, hanem felszerelést is, de lehet saját felszerelést is használni. Nyolcéves kortól bátran ajánlják mindenkinek a pályát, aki tud úszni.

A második helyre a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban található Csodabogyós-barlang került. Itt változatos túrákon vehetnek rész az érdeklődők. Ide igencsak megfelelő fizikai aktivitás szükséges, de a látvány és az élmény minden fáradságot megér. Az út gyönyörű, varázslatos cseppkőképződményeken át vezet, izgalmas, hason csúszva, négykézláb kell megtenni, és kihívásokkal teli, le kell küzdenünk a saját korlátainkat – derül ki az ajánlóból.

Akik a gravitációval szeretnek versenyre kelni, választhatják a balatonkeresztúri tandemugrást. Egypercnyi szabadesés négyezer méterről tapasztalt ugróval, nincs mitől tartani. Aki még nincs felkészülve egy ilyen élményre, bemelegíthet sétarepüléssel vagy hőlégballonozással, ugyanitt.

A footgolf Balatongyörökön található. A megnevezés első olvasatra furcsának tűnhet, de ha lefordítjuk, akkor a golf egyik alternatíváját kapjuk. A játék, ami a foci és a golf szabályait keresztezi.

Végül, de nem utolsósorban a Tapolcai-tavasbarlangi csónakázás ajánlható azoknak, akik hűvösebb helyre mennének a kánikula elől, de nem a vízpartot választanák.

(A borítóképen: A tandemugrás kipróbálását is aktív pihenésként ajánlják)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában