Mályi Madármentők

2021.07.05. 10:50

Egész nap etetnek és itatnak az állomáson

A mályi madármentőknek nincs idejük válaszolni a kérdésekre, olyan sok kis állatról kell gondoskodniuk.

Hegyi Erika

Fotó: Mályi Madármentő Állomás

„Minden dolgozó etet megállás nélkül, reggeltől estig. Nem tudunk üzenetre válaszolni, nem tudunk telefont felvenni. Türelmet kérünk” – írták a múlt héten a Mályi Madármentő Állomás munkatársai közösségi oldalukon.

Szívvel-lélekkel

„Minden madarat, ami eljut hozzánk, befogadunk! Minden madarat, ami nálunk van, ellátunk. Azon dolgozunk megállás nélkül, hogy meg­gyógyítsuk és felneveljük a mentőhely betegeit. Önkénteseink, diákjaink is szívvel-lélekkel dolgoznak” – tették hozzá. Mellékeltek egy térképet is, ami mutatja, hogy szerte az országban hol találunk segítséget, ha sérült vagy bajba jutott állatra bukkanunk.

45, majd 12 fecske

Egyszóval telt ház van a mályi madármentőknél. Csak néhány az etetésre váró jövevények közül: az elmúlt héten csütörtökön érkezett hozzájuk 45 kisfecske, majd másnap még egy tucat. Valószínűleg a meleg miatt ugráltak ki a fészekből. Az állatvédők reménykednek, hogy enyhül az idő, és a fecskék békésen tudják folytatni a költésüket.

Szintén az elmúlt héten lett az állomás lakója 12 kiskacsa, de kacsák már korábban is érkeztek. A fecskék és kacsák mellett rigók, cinegék és verebek népesítik be a menedéket. Ha pedig mindez nem lenne elég, sünik is gyarapítják a segítségre szoruló állatkák népes táborát. Nyolc minisüni érkezett az állatvédőkhöz, anyjuk elpusztulhatott, a kicsik pedig kínjukban előmásztak a fészekből, és a tűző napon találták őket szétszóródva. Most már biztonságban vannak és gondoskodnak róluk.

Két alom süni

Pár nap múlva jött újabb hat süni. Anyjukat elgázolták, így a kicsik árván maradtak. Az állatvédők most cicatejpótló tápszerrel, húskészítménnyel és lisztkukaccal etetik őket. Felhívják a figyelmet, ha valaki kissünit talál, soha ne adjon neki tejet, inkább kérjen segítséget a szakemberektől.

Mályiban cseperedik Alex is, a riadt verébfióka. A madármentő állomás munkatársai figyelmeztetnek, nem szabad őt lenézni azért, mert csak egy veréb, hiszen ő is fél, érző lélek, mint bármelyik másik állat, ő is bajban van, és segítségre szorul. Már szépen beilleszkedett a többi mentett kisveréb közé.

(A borítóképen: Alex, a veréb is Mályiban lelt otthonra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában