Program program hátán

2021.07.17. 15:30

Borfesztivál és nordic walking Abaújszántón

Fotó: ÉM

A nyári időszakban nehéz megoldani a gyermekek elhelyezését, főleg úgy, hogy ebben a pandémiás időben a szülők nagy része a szabadságait már a nyári szünet kezdete előtt ki is használta.

Tábor a gyerekeknek

– Abaújszántó önkormányzata igyekezett segítséget nyújtani a dolgozó szülőknek, a gyermekeknek pedig élményt nyújtani, ezért nyári napközis tábort indított – mondta el Sáfián Ádám, Abaújszántó polgármestere. A fő szervező az önkormányzat, a programok pedig a Petőfi Sándor Művelődési Házon keresztül bonyolódnak le.

– A tábort háromhetes turnusban valósítjuk meg július 12. és augusztus 13. között – tájékoztatott Gyöngyössy Andrea, a művelődési ház igazgatója. A határon átnyúló program keretében augusztus 7-én szlovák és helyi bortermelők mutatkoznak be Abaújszántón a Zimmermann Borozó udvarán. Játszóház nyílik a művelődési ház mögött és a játszótér területén, lesz ugrálóvár, vízidodzsem, miniquad, csillámtetkó, jég­krém. A megnyitó után abaújszántói borászok bemutatkozása következik borkóstolóval a standoknál, majd Kertész Ricsi stand-up elő­adása, Vágó Bernadett musicalműsora, Dér Heni produkciója következik. Élő zenés-táncos mulatság zárja a programot.

A nordic walking hétvégét augusztus 13–15. között rendezik meg az Abaújszántói Kezdjetek El Élni Egyesület és a nordic walking csoport szervezésében. Többek között szerepelnek előadások a testi, lelki és szellemi egészség témaköreiben, edzések, versenyek, kirándulások és zárásként bál. Augusztus 19-én pedig Szent István király és az új kenyér ünnepe kezdődik, valamint a városi díjak és elismerések átadása és ünnepi műsor.

(A borítóképen: Malackasimogatás is szerepelt a tábor programjában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában