Tornabarakony

2021.07.30. 11:00

Benépesülhet idén már a Kemencés-domb

Éppen tavaly lett volna a jubileumi, tizedik Gömör-Tornai Népművészeti Találkozó Tornabarakonyban – amelynek már volt előzményrendezvénye –, azonban a járványhelyzet miatt többek között ezt is el kellett halasztani. A szervező Baráti Kör Tornabarakonyért Alapítvány azonban idén megtartja a találkozót. Az időpont augusztus 6–7-e lesz, a helyszín pedig a szokott módon a Kemencés-domb. Amely vélhetően idén is bőven benépesül, hiszen csak a fellépők több százan lesznek.

A hagyományőrző rendezvény pénteken 18 órakor a Bódvaszilasi Színjátszó Kör előadásával kezdődik, majd megnyitják a barakonyi alkotótábor munkáiból összeállított kiállítást. Szombaton 11 órától a Berényi Színjátékos Társaság előadása nyitja a második napot, majd folyamatosan színpadra lépnek a népművészeti találkozó fellépői, miközben kézműves-foglalkozások és helyi termékek vására színesíti a programot. A találkozót a Parapács Zenekar népzenei műsora, majd táncház zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában