háromnapos ünnep

2021.07.11. 19:00

Barack ünnepre készül Gönc

Pálinkamustra, lekvárfőzés, sport, koncertek és sok meglepetés várja a vendégeket.

Hegyi Erika

Érdemes lesz ellátogatni Göncre a július 16-ával kezdődő hétvégén. Az abaúji város ugyanis háromnapos ünnepre készül. Pénteken (július 16-án) délelőtt 10 órakor pálinkamustrával kezdődnek az események, helyszín a Rendezvényház és a Pálinkaterasz épülete. Délután 4 órakor tudományos konferenciára várják az érdeklődőket. Délután fél 6-kor tartják a pálinkamustra eredményhirdetését, majd ünnepélyes keretek közt megvágják a város óriás barackos süteményét. Ez a nagyszínpadon történik majd. Este fél 9-kor az Ismerős Arcok nagykoncertje szórakoztatja a vendégeket.

Szombat

Érdemes Göncön maradni, hiszen másnap, július 17-én, szombaton 10 órától kezdetét veszi a lekvárfőző verseny, de bárki megfőzheti a saját baracklekvárját is. A szerencsések nyerhetnek a tombolán, este pedig ismét felcsendül a zene, a színpadon a Sky Fanatic (18.30-tól) és a Magna Cum Laude (20.30-tól).

Vasárnap

Vasárnap a túrázni szeretők örülhetnek. 9 órakor indul a csapat az Aba Amadé-emléktúrára. Találkozás a Potácsnál, a túrázókat megáldják a Gönci Szűz Mária Kolostornál. Délelőtt 10 órától is izgalmas program kezdődik, az Exatlon-Gönc, Böjte Dávid „Dave”, a 2020-as Exatlon győztesének közreműködésével. Lesz látványfutam, dedikálás, közös fotózás és pólónyomtatás. Lehetőség nyílik egyéni és csoportos nevezésre, úgyhogy mindenki kipróbálhatja a gyorsaságát és ügyességét. Mindez a Rákóczi utcán történik majd.

A főprogramokat színes, egész napos kísérőprogramok egészítik ki. Csak néhány ezek közül: gönci, barackos ízek utcája, kézműves vásár, utcazenészek és Mr. Piano, népi játszóház, gyerekprogramok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában