A vakcina védelem!

2021.07.07. 08:30

A vakcina fékezi meg a járványt

A gimnáziumigazgató szerint bíznunk kell az oltóanyagok fejlesztőiben.

Hegyi Erika

20191127 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak Magyarország A Rotary Club Miskolc-Tapolca tagjai adományaikkal érkeztek a Herman Ottó Gimnáziumba: célul tűzte ki a szervezet a robotika oktatásának támogatását a miskolci régióban. képen: Dr. Papp Kálmán elnök Rotary Club, Madarász Péter Herman Ottó Gimnázium igazgató

Fotó: Ádám János

Már mindkét oltáson túl van Madarász Péter, a Herman Ottó Gimnázium igazgatója.

– Hivatalosan nem voltam fertőzött, de valószínű, hogy tavaly ősszel átestem a betegségen. A feleségem azonban bizonyítottan koronavírusos volt, és ő már nem viselte olyan könnyedén, mint én – mondta az intézményvezető. Hangsúlyozta: a járvány megfékezése társadalmi és gazdasági szempontból is nagyon fontos. Bár sok mindent lehet olvasni a vakcinákról, de ő bízik a szakemberek tudásában és abban, hogy megfelelő tájékoztatást nyújtanak.

– Sajnos sok olyan ember is véleményt formál az oltásokkal kapcsolatban, akik nem értenek ehhez a szakterülethez. Az eddigi kutatási eredmények pedig azt bizonyítják, hogy a védőoltás képes megfékezni a járványt és azt, hogy a betegek tömegesen kerüljenek súlyos tünetekkel a kórházba. Az oltással védhetjük meg a családtagjainkat, a veszélyeztetett, idősebb korosztályt, a szüleinket is. Ennek köszönhetően visszaállt a családi együttlétek hangulata – fogalmazott Madarász Péter.

Iskolaigazgatóként szorgalmazza a fiatalok oltását is. A tapasztalatok szerint egyre több fiatal oltatja be magát.

– Akik még bizonytalanok az oltással kapcsolatban, azoknak azt ajánlom, hogy bízzanak azokban, akik kifejlesztették a vakcinákat. A gyermekeinket immunizáló védőoltásokról sem tudunk sokkal többet, mint a mostaniakról, ezért nem indokolt, hogy ellenérzést váltsanak ki bárkiben is – tette hozzá az igazgató.

(A borítóképen: Madarász Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában