Környezetvédelem

2021.07.27. 19:30

A PET-palackok nélküli élet filmje

A Kék Bolygó Alapítvány kisfilmet forgatott a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban a PET-palack-mentes iskola pályázat eredményeiről.

Hegyi Erika

Fotó: ÉM

Jó hír, hogy a pályázat a következő tanévben is folytatódik, így akár napi ezer vagy még több PET-palackkal kevesebbet használnak el az iskola diákjai és pedagógusai naponta! Ez egy tanévben 150 ezer darab vagy még ennél is több.

„És ez csak a mi Jezsunk! Diákjaink szerint az is remek dolog, hogy úgy tűnik, amióta van saját kulacsunk és buborékos vizet is generáló tisztavíz-készülékünk, több vizet iszunk, és mindenki tudja, hogy a megfelelő hidratáltság a fizikai egészség, a hatékonyabb agyműködés és nem utolsósorban a szépség egyik alapfeltétele. Van, aki annak örül, hogy a kulacson rajta van a saját nevünk, úgyhogy szinte lehetetlen elveszíteni. A vízszűrő készüléknél valódi közösségépítő élmény, amikor a diákok, tanárok és munkatársak a kútnál sorban állva kedélyesen elbeszélgetnek. Köszönjük, Kék Bolygó!” – olvasható a gimnázium oldalán.

(A borítóképen: A jezsusok ezt népszerűsítik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában