emlékest

2021.07.05. 19:00

A legendás Vianra emlékeznek

20200520 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország "Eladó ingatlan. Liticájon online!", ez olvasható a hajdani, jobb időket látott Győri kapui Vian Klub bajáratát elzáró rácson.

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

Úgy volt, hogy 2020. november 7-én tartják a Vian klub emlékestjét, ám a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani. Most, július 24-én viszont megtartják, nem a legendás klubhelyiségben a Győri kapuban, hanem a Helynekemben a Kapuzörgetők civil csoport szervezésében.

Mint megtudtuk, az est múltidéző beszélgetéssel kezdődik a Vian egykori üzemeltetőivel, munkatársaikkal, zenészekkel. Még szervezik, hogy kik vesznek részt ezen, de Hankó Vanda, Bobek Zsolt, Jantyik Zsolt, Juga György, Mocsári László, Szabó Marcell, Rózsahegyi Imre neve már szinte biztos, a narrátor Paya, azaz Hímer Bertalan lesz. A beszélgetés után Mocsári László vetít a fotógyűjteményéből, az estet a Kabinet Rt. koncertje zárja.

A Vian az 1990–2000-es évek kedvelt helye volt, közösségi tér, szórakozóhely. Koncertek, táncház, ZTE, diszkó. Mára az épületen lakat van, várja leendő tulajdonosát.

(A borítóképen: A Vian mára zárva)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában