X. Országos RC hajótalálkozó

2021.07.26. 13:00

A hajómakettezés egy életre szóló hobbi

Három település hajómakett-építői fogtak össze, hogy megrendezzék a járvány utáni első versenyüket Tiszaújvárosban.

Bacsó István

Fotó: Ádám János

Valójában rögtön két rendezvényt tartottak szombaton egyszerre, egy időben: a X. Országos RC (rádió-távirányítású – a szerk.) hajótalálkozót, amelyet a tiszaújvárosi Dísz-tó egyik felére a Borsodi RC Modell Fórum szervezett, és az I. Tiszaújváros, Mályi, Miskolc Kupát a tó másik oldalán, a Mályi Modellező és Makettező Klub rendezésében, a Mályi SE támogatásával. A „mindent egyben” szervezésnek több oka volt, egyrészt a pandémia miatt elmaradt versenyek pótlása, másrészt az, hogy időközben modellépítő szervezetek is megszűntek, velük az általuk korábban szervezett megmérettetések is, ezért a folytatás egyben egy újrakezdés.

Szerencséjük volt

A Mályi Modellező és Makettező Klub vezetője, Hudák János elmondta, hogy Miskolcon több klub is befejezte működését a járvány alatt, mert nem volt hol összejönni, de nekik szerencséjük volt, mert Mályi polgármestere és a Mályi SE vezetője segítettek. Az önkormányzattól helyiséget, a sport­egyesülettől anyagi támogatást kaptak, így megalakult és működni tudott az új klub.

A korábban Vörösmarty Kupa néven futott, de megszűnt hajóstalálkozók hagyományát kívánják most folytatni ezzel az új versennyel. Mivel a mályi tavon nem lehet ilyen eseményeket rendezni, és a görömbölyi lehetőségek is megszűntek, így került a találkozó a tisza­újvárosi Dísz-tóra néhány évvel ezelőtt. Két év szünet után most kerülhetett sor a folytatásra, újrakezdésre. Szép számmal összejöttek az indulók az ország minden pontjáról, a miskolci, mályi, tiszaújvárosi versenyzők mellett jöttek többek között például Gyomaendrődről, Balassa­gyarmatról, sőt még Pécsről is.

 

„Alig vártuk, hogy újra versenyt lehessen rendezni, és a több mint hatvan regisztrálóból látható, hogy mekkora volt rá az igény. Ez a hobbi egy életre szól, van, aki húsz évig is épít egy-egy hajót, ahogy lehet látni, némelyik klubtag már nehezen mozog, de mégis eljön. Kevés a fiatal, de azon dolgozunk, hogy velük is megkedveltessük a modellépítést” – tette hozzá Hudák János.

(A borítóképen: Az érintettek nagyon várták már, hogy újra lehessen verseny)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában