nem mindennapi fogás!

2021.06.01. 15:00

Óriási harcsa akadt horogra a Hortobágyon

Nem adta magát könnyen a 110 kilogrammos hal.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A szezonnyitó harcsázás a járvány miatt elmaradt, viszont Zalkodi Andrást a sors kárpótolta, ugyanis egy 2 méter 57 centis, 110 kilogrammos harcsa akadt a miskolci férfi horgára a Ohati III. horgásztóban. A Napló megkeresésére elmondta, idén ez volt az első kapása, így dupla öröm volt számára a nem mindennapi fogás.

A 110 kilogrammos harcsa Fotó: Zalkodi András-archív

– Bő egy órán át fárasztottam, nem adta könnyen magát, óriási élmény volt, megkoronázta az estém. Spanolós módszert alkalmaztam, tenyeres kárászt használtam csalinak, amire péntek este fél tízkor harapott a kapitális méretű hal. Találkoztam már hasonló nagyságú harcsával ezen a környéken, két éve egy 93 kilogrammos halat húztam ki a tóból – fogalmazott a horgászat szerelmese, aki megjegyezte, a „trófeáit” mindig visszaengedi élve a vízbe, így tett a napokban is. A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) oldalán található hivatalos magyar rekordlista élén egy 109 kilogrammos harcsa van bejegyezve, tehát nem kizárt, hogy Zalkodi András a mostani fogásával a dobogó legfelső fokára lépett.

Forrás: haon.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában