Big See Award

2021.06.20. 11:00

Nemzetközi építészeti díj az újrafogalmazásért

A tervezők októberben várhatóan esélyesek lesznek a fődíjra is.

A Miskolci Egyetem campusán álló, 1960-as években épült műhelycsarnok tereinek újrafogalmazása a Délkelet-Európa legjobb kreatív projektjeit felvonultató Big See Award építészet kategóriájának díját nyerte el, és 2021 októberében várhatóan esélyes lesz a fődíjra is.

Az újonnan létesült Korszerű Anyagok és Intelligens Technológiák Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központnak (FIEK) otthont adó épületben (amely 1962-ben Labor-műhelycsarnokként épült, és hat egyforma, szerkezetileg egymástól független hajóból és egy keskenyebb épületből áll) új kutatóhelyek létesültek, valamint egy innovációs és Start-up Központ kapott benne helyet, a rekonstrukció eredményeképpen pedig a funkciót tükröző fiatalos, inspiráló, a kreatív energiákat erősítő, ugyanakkor reprezentációra is alkalmas terek születtek. A 2019-ben befejeződött átalakítás terveit a budapesti MG Építész Kft. jegyzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában