Háztáji termények

2021.06.22. 13:00

MyFarm közösségi kert

Elindult a 2021-es MyFarm szezon, már 10 megyében, megyénkből Miskolcon visznek házhoz vegyszermentes háztáji terményeket.

Június közepére minden rendszeres előfizető megkapta legalább az első kosarát minden lokációban és a próbakosarasok is kapják már a kosaraikat. A MyFarm előfizetők gyakorlatilag egy kis földterületet bérelnek, amin egy tapasztalt és elkötelezett gazda termeli meg a vegyszermentes szezonális javakat, amelyeket aztán a vevők asztalára szállítanak heti vagy havi rendszerességgel. A kert működése és a kiszállítás teljesen transzparens, 0-24-es kamerával követhetőek az események, zárt Facebook csoportban osztanak meg minden információt, illetve bevonják bizonyos döntésekbe az előfizetőket. Sőt, a megtermelt zöldségek legalább 10%-át automatikusan eljuttatják a rászorulóknak. Eddig a 2 szezon alatt 1 gazdaságból 2 tonna zöldséget és 2000 tojást vittek az Oltalom Karitatív Egyesületnek és a Zirzen Janka Gyermekotthonnak. További részletek a kertekről itt találhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában