Senior Suli

2021.06.12. 19:00

Közelebb a digitális világ vívmányaihoz

Detzky Anna

Forrás: ÉM

Fotó:

A Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány az élethosszig tartó tanulásra specializálódott, és a járványhelyzet idejére teljes egészében az online térbe húzódott vissza. Ott szervezte meg EduSenior Karantén Képzési Programját, amely mostanra számos alprogrammal bővült, különböző, az idősek érdeklődésén alapuló témakörökben. Májusban pedig számítástechnikai képzést hirdettek meg Senior Suli néven a Miskolci Szakképzési Centrummal együttműködve.

Kutatási téma lett

– Néhány tanulóval a Senior Suliból rendszeresen tartom a kapcsolatot, és alapvetően pozitív visszajelzéseket kapok – mondta dr. Dobos László, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány elnöke. – Az előzetes tudásukhoz mérten alapozták meg a tananyagot, és az órák idejét is rugalmasan, a nyugdíjasok időbeosztásához igazították. Mindenkivel egyénileg foglalkoznak a Miskolci Szakképzési Centrum fiatal önkéntesei. A résztvevők a záró okleveleiket június közepén kapják majd meg. Az intézménnyel szintén ekkor fogjuk kiértékelni az egész tanfolyam eredményét. Legközelebb jó lenne nagyobb számban bevonni vidékieket. Párhuzamosan a járványhelyzettel, június 20-án zárjuk az EduSenior Karantén Képzési Program harmadik szakaszát, amiről összegzést és kérdőíves felmérést készítünk. Szeretnénk Kazincbarcikán és a Miskolci Egyetemen tartani egy módszertani bemutatót erről. Nyíregyházára már meghívást is kaptunk. Amit biztosan tudunk, hogy a rengeteg felhalmozódott nagyszerű alkotásból, amit beküldtek a szépkorúak, virtuális kiállítást rendezünk majd.

(A borítóképen: Tanulás a Senior Suliban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában