Tortaverseny

2021.06.06. 13:00

Idén is megválasztják Matyóföld tortáját

A három matyó település kertbarátait és amatőr cukrászait hívják versenyre júniusban.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

A legszebb kertet és a legjobb tortát keresi Mezőkövesden, Tardon és Szent­istvánon a Matyó Kertbarát Egyesület. A civil szervezet már a korábbi években is meghirdette a Matyóföld tortája versenyt, ezúttal június 18-án délig várja a három település amatőr cukrászainak nevezését és a saját recept szerint készített tortáját. A nevezést névvel, a torta fantázianevével a [email protected] címre kell küldeni, a friss, 13 szeletes tortákat és a receptet pedig június 19-én 8–10 óra között leadni a volt kistemplom rendezvényközpontban, aznap délután eredményt is hirdet a szakértő zsűri. A tortát cukrászat is elkészíti, amelyet a nagyközönség július 3-án kóstolhat meg a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban.

A Matyóföld legszebb kertje programra is várják a nevezéseket a klub e-mail-címén, hat kategóriában, emellett keresik a legöregebb termő gyümölcsfát s a legnagyobb tököt is. Nevezni június 30-ig lehet, a zsűri kétszer járja végig a benevezett dísz-, konyha-, gyümölcs- és vegyes kerteket, fűszerkerteket, balkonokat. Utcai közösségek is nevezhetnek. Eredményt az őszi zöldség-gyümölcs kiállításon hirdetnek.

(Torta egy korábbi versenyről)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában