Sokan biztatták

2021.06.25. 19:30

Érettségi: újabb álmát valósította meg Alex

Az érettségije megvan Galamb Alexnek, már a technikusképzésre készül.

Szaniszló Bálint

Fotó: ÉM

„Amikor gyerek voltam, mindenem volt az iskola. Több szempontból is. jó barátaim voltak, és persze tanulhattam is. De sajnos ez nem volt elég, hogy motivált legyek a tanulás felé. Minden évben én voltam az osztály legrosszabb tanulója, mert anyukám nem tudott foglalkozni velem, nem tanított otthon engem. Nagyratörő álmaim voltak, hogy pék szeretnék lenni, de nem éreztem annak a súlyát, hogy magamért tanulok” – mondta Galamb Alex.

Folytatásra biztatták

„Amikor bekerültem a Gyermekvárosba és a Debreczeni Márton Szakképző Iskolába, esküt tettem, hogy én leszek az osztálya legjobb tanulója. Ez három év alatt be is érett, és részt vettem a pékszakma kiváló tanulója versenyen 2017-ben Nagykőrösön. Pék lettem, de már akkor éreztem, hogy nekem tovább kell mennem. Ott maradtam a Debreczeni Márton Szakképző Iskolában, ahol levelező tagozaton elkezdtem az érettségit. Sajnos olyan munkahelyem volt, hogy nem folytathattam. Amikor a Kisgergely Cukrászdába kerültem, a vezetőség, Kisgergely Zsolt és felesége, Kisgergelyné Szemcsák Éva és Balga Tibor biztattak, hogy folytassam, így beiratkoztam a Fókusz Gimnáziumba, ahol nagyon kedvesen fogadtak és segítőkészek voltak a tanárok, és így most sikeres érettségit tettem. De a munka nem áll meg, irány a technikusképzés...”

(A borítóképen: Galamb Alex átvette az érettségi bizonyítványát)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában