Bekénypusztai Látogatóközpont és Ökoház

2021.06.18. 07:00

Emlékerdő avatás Bekénypusztán

Az idei „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításhoz kapcsolódva az ÉSZAKERDŐ Zrt. másfél évvel ezelőtt egy hektár terülten gyertyános-tölgyes emlékerdőt telepített a Bekénypusztai Látogatóközpont és Ökoház környezetében. Az emlékerdő avatására 2021. június 17-én, csütörtökön került sor.

Az ünnepségen beszédet mondott Tállai András államtitkár, országgyűlési képviselő, Gulyás Andrea, az Egy a Természettel Nonprofit Kft. igazgatója és Dr. Sárhegyi Zoltán, az ÉSZAKERDŐ Zrt. felügyelőbizottságának elnöke.

A szónokok kiemelték, hogy nem csupán a készülő világkiállítás miatt jelentősek az erdőtelepítések, hanem Magyarország zöld-stratégiája miatt is, amelyben az ország közel egyharmadának fásítását tűzték ki célul 2030-ig.

Az Északerdő Zrt. az elmúlt két évben már több, mint harminc hektár új erdőt telepített, és már ez év során is mintegy 4100 kilogramm kocsánytalan tölgy makkot, 67.000 őshonos nyárfát, valamint 83.000 akác csemetét ültettek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában