Kertművelés

2021.06.12. 19:15

Egyre többen szereznek be önjáró robotfűnyírót

Egyre többen döntenek önjáró robotfűnyírók beszerzése mellett az egyszerűségük miatt.

Forrás: Robomow

Bár sokan szeretik afféle hétvégi programként kivinni a fűnyírót, és végigtologatni vele az udvart, mégis egyre kedveltebbek a robotfűnyírók, amelyek könnyedén leveszik ezt a feladatot az ember válláról.

A Robomow robotfűnyírókat gyártó vállalat az elmúlt évben 12 ezer vásárló véleményét kérdezte meg arról, hogy miért döntöttek robotfűnyíró vásárlása mellett. A több európai országból beérkező válaszok meglepő módon alig különböztek: a használat kényelme volt a döntő érv.

Akármikor bevethető

A használati kényelemnek számos elemét említették a felmérésben részt vevők. A gyep akkor szép, sűrű és erős, ha megfelelő gyakorisággal vágják. A rendszeres vágás serkenti a növekedést, a gyepfelület egyenletessé válik, a nyesedék pedig természetes mulcsolást, trágyázást jelent a gyepnek. Mivel robotfűnyíróról beszélünk, ez tőlünk semmilyen többlet-időráfordítást nem igényel, hiszen a fűnyírás gyakorisága csupán beállítás kérdése, a robotfűnyíró mindent elvégez magától.

A résztvevők második helyen említették az egyszerű karbantartást. A Robomow fűnyíró például öntisztító kerék- és mulcstisztítóval rendelkezik. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a fűnyíró belsejében található egy lengőszerkezet, amely megakadályozza, hogy a levágott nedves gyep megtapadjon a fűnyíró alján. Emellett a kés az egész szezont kibírja, és egy darabban cserélhető.

Jön-megy

Az időmegtakarítás szempontja alapján harmadik helyen végzett a robotfűnyíró egyszerű kezdeti telepíthetősége és az, hogy a beállítást követően egyetlen gombnyomással elindítható. Ezt praktikus útmutató és oktatóvideó is támogatja.

Nem minden kert egyforma, vannak tökéletesen egyenletes felszínű, lejtős talajú vagy éppen göröngyösebb gyepek is. A Robomow robotfűnyíróinak megvan az az előnye, hogy a benne lévő lebegő vágószerkezet egyenetlen talajon is tökéletes vágásképet biztosít.

A szegélyt is

A biztonságos tapadást és manőverezhetőséget a speciális meghajtókerék profilja biztosítja. A profil elrendezése minimalizálja az érintkezési felületet a gyepen, így megóvja annak gyökereit.

A válaszadók értékelték azt is, hogy a robotfűnyíró után nem kell szegélyt igazítani, mert a fűnyíró automatikusan nyír a nyomtávon túl is, ami időtakarékos.

(A borítóképen: Nem foglal nagy helyet, viszont nagyon praktikus)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában