verseny

2021.06.09. 19:15

Bükki kerékpározásra csábítanak vasárnap

A hegyekbe hívják versenyezni a gyerekeket, hogy megismertessék és népszerűsítsék a sportágat.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

Biciklis Falukupát szerveznek vasárnap Bükkszentkereszten. A helyszín a helyi focipálya lesz. Délelőtt tíz órakor kezdenek, de a rajtszámot át lehet venni és a pályát be lehet járni reggel fél kilenctől. Főként a gyerekeket várják a programra, de lesz középiskolás és „faterfutam” is. Az óvodások és az iskolások külön korcsoportokban nevezhetnek. A Magyar Kerékpáros Szövetség „pedálsimogató” rendezvénysorozatába épülő esemény célja, hogy a kezdőket ösztönözze. A kerékpársport népszerűsítése mellett ez egy kiváló közösségi és családi rendezvény is, ahol kicsik és nagyok akár együtt is átélhetik a bringázás élményét – mondta Sikter Zsuzsa kerékpáredző.

A klubhoz is csatlakozhatnak

– Kizárólag mountain bike-kal, vagyis hegyikerékpárral teljesíthető a táv. Ugyan nem a hegyekben mennek majd a versenyzők, de terepen igen – mondta a szervező. Kifejezetten kezdőket szólítanak meg, olyanokat, akik szeretnék kipróbálni a sportágat. Ebben a formában tavaly rendezték meg először a versenyt. Egy tálca házi sütemény a nevezési díj, amelyet utána közösen fogyasztanak majd el – ismertette az edző. A megmérettetés eredményhirdetéssel, valamint díjazással zárul. A felhívás nem csak bükkszentkereszti gyerekeknek szól, bárki nevezhet. A Kis-Galya Közhasznú Sport­egyesület főleg helyi, a településen élő gyerekekkel foglalkozik, de az eseményen jelen lesznek Miskolcon működő sportegyesületek, ahová lehet csatlakozni, ha kedvet kapnak a sportág gyakorlásához. A DVTK utánpótlással foglalkozó szervezete, illetve a szintén miskolci HOTE Sportegyesület is képviselteti magát. Fő cél, hogy minél több fiatalt megnyerjenek a sportágnak, és bevonják őket a rendszeres mozgás örömébe.

(A borítóképen: Kerekesek terepen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában