kívánság teljesítése

2021.06.12. 14:30

Boldog gyermeknap a felhők felett ünnepelve

Madártávlatból láthatta Miskolcot egy sportrepülőből a hétéves Érsek Bella.

Detzky Anna

20210603 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Érsek Bella Észak gyermeknapi kívánsága a repülés volt, mely teljesült a miskolci repülőtérről indulva.

Fotó: Ádám János

Álmainkban szárnyak nélkül is gyakran repülünk, és a gyerekek közül szinte minden évben vannak olyanok, akik sétarepülést kérnek gyereknapra. A különleges kívánság teljesítésében az idei évben egy elsős kislánynak volt segítségére az Észak-Magyarország, Ötvös Béla Izsófalva polgármestere, pilóta jóvoltából.

Bellát édesanyja egyedül neveli Jákfalván.

– Bella próbálta már a lovaglást és a vízibiciklizést is, de újabban elkezdte érdekelni a repülés – mesélte Bakó Kinga, a kislány édesanyja. – Többször beszélgettünk róla, hogy szeretné kipróbálni, milyen lehet repülőgépen ülni. Aztán, amikor megláttam az újságban a felhívást a gyermeknapi kívánságteljesítésre, akkor szóltam Bellának, hogy írja meg az álmát. Először el sem hittük, amikor megtudtuk, hogy tényleg kiválasztottak minket, aztán nagyon örültünk neki.

Újra megismételnék

A korábbi gyereknapokhoz képest az idei most rendhagyó módon telt a Bakó családnál.

– Eddig mindig a barátnőivel közösen szerveztük meg Bellának az ünneplést, egy mini zsúr keretében, ahol énekkel kedveskedtünk a gyerekeknek. A tavalyi ünnepség viszont elmaradt a vírushelyzet miatt, csak szűk családi körben köszöntöttük a lányunkat. Ehhez képest hatalmas élmény volt idén, amikor Miskolc felett körbevittek minket, kettőnket a sportrepülővel. A lányom közvetlenül a pilóta mellett ülhetett, fülvédővel és ülésmagasítóval. Bár a hétköznapokban inkább félénk kislány, de most egyáltalán nem félt, hanem nagyon élvezte az utazást. Annyira tetszett neki, hogy valószínűleg máskor is megismételjük az akciót.

(A borítóképen: Bellának hatalmas élmény volt a repülés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában