legkülönb épület

2021.06.24. 13:00

Az egyetemi körcsarnok a második helyen áll a szavazáson

Keresik a legkülönb épületet. Szavazást indított az egyik oktatási hírportál, péntekig még lehet voksolni.

Hegyi Erika

Melyik a legkülönlegesebb egyetemi épület? A Soproni Egyetem főépülete, a Miskolci Egyetem sportcsarnoka vagy az egri Eszterházy Károly Egyetem épülete? Hamarosan kiderül abból a szavazásból, melyet az egyik, oktatással foglalkozó internetes oldal indított. Június 25-éig még lehet szavazni.

A szavazás jelenlegi állása szerint eddig több mint 3200-an szavaztak valamelyik épületre. Ebből több mint 840-et a Soproni Egyetem, 750-et a Miskolci Egyetem sportcsarnoka, 530-at pedig az egri egyetem épülete kapott. Kicsivel lemaradva őket követi a Debreceni Egyetem főépülete és a Pécsi Tudományegyetem épülete.

Az UFO

A Miskolci Egyetem körcsarnoka meglehetősen különbözik a többitől, hiszen nem tartozik a nagy egyetemek klasszikus épületei közé. Nem véletlenül, hiszen a Dudujka-völgyben csak ­1950-ben kezdték el építeni a Nehézipari Műszaki Egyetemet. Mégis ez a miskolci campus ikonikus épülete.

A miskolci fiatalok egyébként az ’50-es évek óta alaposan belakták a helyet, legalább egy tucat érdekes hagyományuk van, a balekoktatástól kezdve a balekkeresztelésen át a szakestekig. A Miskolci Egyetem körcsarnokát 1983-ban adták át, amely a diákság sportéletét segítette és segíti, de különböző rendezvényeknek is helyet ad. A miskolciak UFO-nak is hívják a modern építményt, mely folyamatosan teljes kapacitással működött és működik, nemcsak az egyetemi testnevelésórákat szolgálta ki, de a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) otthona is volt, valamint számos nagyszabású országos és nemzetközi sportversenynek, koncerteknek, kiállításoknak biztosított helyszínt. Az intenzív használat szükségessé tette a teljes körű felújítást.

Ez 2017-ben fejeződött be, az ünnepélyes átadást abban az évben, júliusban tartották.

Szavazni tehát még lehet az eduline.hu oldalon. A hírt Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora is megosztotta közösségi oldalán.

(A borítóképen: A körcsarnok még várja a voksokat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában