Sim Kupa

2021.06.08. 19:15

A nyári fő viadalokra készültek a drifterek

Két kategóriában rendeztek driftversenyt a kövesdi repülőtéren.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Sim Kupa néven rendeztek driftversenyt Mezőkövesden május utolsó hétvégéjén. Két napon keresztül készülhettek a versenyszezon nyári fő viadaljaira a drifterek. A szombati nap az edzéseké volt a repülőtér betoncsíkján, tizenöten éltek a lehetőséggel, hogy kipróbálják magukat, illetve autójukat. Vasárnap délelőtt szintén gyakorlásra nyílt lehetőség, délután pedig a kvalifikációs és a versenyfutamokat láthatta a közönség. Nem csak Magyarországról, Szlovákiából is érkeztek versenyzők.

Fotó: Tóth Balázs

Előbb a street kategória tizennyolc indulója ment körbe a kijelölt pályán, s a pontozók nyolcukat juttatták tovább a versenyre. A pro2-es kategóriában tizenhatan mérkőztek meg egymással – voltak, akik egy autón osztoztak – közülük is nyolcan kvalifikálták magukat a futamra. A street kategória indulóit párokba sorolták, akik egymás után teljesítve a kört, juthattak tovább a következő fordulóba. A döntőt végül Lehoczki Péter nyerte Kudlák Péterrel szemben, a harmadik Szucskó Martin lett.

A pro2-es indulók párokban mérkőztek meg egymással, egyszerre teljesítve a pályát, és két futam alapján juttatta őket a következő fordulóba a zsűri. Az oda-vissza vágós fináléban Orbán Zsombor bizonyult jobbnak Kozma Tas Bencénél, a harmadik helyet Kavalecz Balázs szerezte meg.

(A borítóképen: Látványban és füstölgő gumikban nem volt hiány)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában