nyitás

2021.05.03. 18:00

Újra látogatható a Baradla-barlang

A fokozatos nyitás jegyében újraindul az aggteleki rövidtúra és a bodrogzugi vízitúra is.

20200828 Aggtelek fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Sajtóközlemény a Gyógyturisztikai fejlesztésekről az Aggteleki- és Szlovák-karszt Világörökség barlagjaiban.

Fotó: Kozma István

A fokozatos nyitás keretében 2021. május 1-én ismét elindultak a bodrogzugi vízitúrák, május 2-tól bizonyos feltételekkel látogatható lesz a Baradla-barlangban az Aggteleki rövidtúra is, áll az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság közleményében.

A túrák minden nap 10, 11, 12, 13, 14, 15 és 17 órakor indulnak, már egy fő jegyváltása esetén is. A túrán a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak vehetnek részt. A koronavírus elleni védettség ellenőrzése a védettségi igazolvány bemutatásával, jegyváltáskor a barlangpénztárnál, valamint a barlangba történő belépés előtt történik a személyazonosság igazolásával egyidejűleg. Kérik, hogy az igazolványaikat jegyváltás előtt készítsék elő, hogy azok felmutatásával gördülékennyé váljon a jegyváltás folyamata. A túra során a látogatóknak maszk viselése kötelező.

A barlang kiemelt természetvédelmi oltalom alatt áll, nagyon fontos, hogy vírus ne kerüljön be a barlangi légtérbe. A barlangban élő denevér populáció, valamint a többi látogató és túravezető kollégáik védelme érdekében kérik a maszkhasználatot.

A kirándulások megtervezése előtt aktuális információkért keressék fel a nemzeti park honlapját, illetve Facebook-oldalukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában