alkotói pályázat

2021.05.24. 08:00

Tűzoltókról a művészet nyelvén

Játékos tűzvédelmi oktatásban részesülnek a katasztrófavédelem alkotó pályázatának nyertesei.

20210518 Jánossomorja Tűz a jánossomorjai hulladéklerakó telepen. Az oltások során közel 11 környékbeli hivatásos és önkéntes tűzoltóság egységei segítettek. Fotó: JTV. KAPOTT KÉP Kisalföld

Forrás: Illusztráció/MW

Az előző évek hagyományaihoz hűen az Országos Tűzmegelőzési Bizottság nyolcadik alkalommal hirdette meg alkotói pályázatát óvodásoknak és iskolásoknak – írja honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A gyerekektől idén azt kérik, hogy pályaműveiken illusztrálják, hogyan látják a tűzoltói hivatást, a tűzvédelmet és tűzmegelőzést. Az óvodások szabadkézi rajzzal, vagy kézműves alkotással indulhatnak. Az iskolások három korcsoportban pályázhatnak. Hattól tíz, tizenegytől tizennégy, és tizenöttől tizennyolc éves korig. Tőlük szabadkézi rajzot, vagy egyéb kézműves remeket várnak, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg számítógépes programot készíthetnek.

Az intézmények versenye is

Az alkotásokat 2021. október 15-ig lehet benyújtani postán vagy e-mailen, illetve előzetes egyeztetés után személyesen a fővárosi, vagy megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokhoz, a korcsoport és kategória megjelölésével. A területi versenyen első helyezést elért munkák részt vesznek az országos versenyen is. Ahogy a februári kiírásban is szerepelt, az országos verseny győztesei értékes díjakat kapnak, emellett különdíjak is gazdára találnak majd. Az az óvoda, valamint iskola, ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2021” címet, amelyért izgalmas tűzoltó-bemutató jár. Itt a gyerekek megismerhetik a füstsátrat, olthatnak tálcatüzet, és vághatnak roncsot is. Mindez tűzvédelmi oktatás keretein belül, játékos formában történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában