ezt írtuk anno 2001-ben

2021.05.15. 07:30

Túl a művházig vezető úton

Volt értelme vendégül látni Zoránt Miskolcon, sokat tudott meg a városról.

20200830 Budapest Raktárkoncert fotó: Czerkl Gábor (CZ) Bors képen: Zorán

Forrás: MW

Fotó: Czerkl Gábor

Mostantól más szemmel nézem Miskolcot, máshogy gondolok rá, mert olyan emberek vendége voltam, akik szinte megszállottként szeretik városukat – mondta Zorán.

A város lelkülete

A népszerű zenész mondatát 2001. május 14-én idézte az Észak-Magyarország. A művész a Vendégségben Miskolcon című programnak köszönhetően időzött a borsodi megyeszékelyen, majd élményeiről sajtótájékoztatón számolt be.

A városmarketing-program Fedor Vilmos és Rózsa Edit projektje volt: ismert embereket, véleményformálókat hívtak ide, hogy ismerjék meg Miskolcot, és ha jól érezték magukat, vigyék hírét a városnak. Zorán vállalta is, hogy ahol teheti, beszámol a benne ezúttal kialakult Miskolc-képről.

– Azért is fontos számomra, hogy egy várost így ismerhettem meg, mert nekünk, zenészeknek erre alig van módunk. Egy-egy városból legfeljebb a művelődési házhoz, koncertteremhez vezető utat ismerjük. S a város lelkületére tulajdonképpen csak a fellépéseinkre ellátogató közönség reakcióiból tudunk következtetni. Ritkán adódik olyan nagyszerű alkalom, amikor egy város olyan pontjaira is elkalauzolnak avatott emberek, amelyek sok esetben nem csak az ország és a világ előtt ismeretlenek, de nem egy esetben az itt élők előtt is – mondta a többi között a felfedezés értelméről.

(A borítóképen: Zorán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában