érdekes kalkulátor

2021.05.03. 18:30

Tudd meg, lehetnél-e te is nevelőszülő!

Ma van az anya nélkül nevelkedő gyerekek világnapja, ennek alkalmából egy úgynevezett „nevelőszülő kalkulátort” indított útjára a MPE Benedetto Gyermekvédelmi Szolgálat.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A szervezet minden alkalommal rendhagyó eszközökkel hívja fel a figyelmet a nevelőszülők fontosságára, azoknak az embereknek a megbecsülésére, akiknek a szeretet a hivatása. Legutóbb " target="_blank" rel="noopener noreferrer">meghökkentő videóval jelentkezett annak érdekében, hogy eloszlassa a nevelőszülőséget övező elképesztő félreértéseket. A videó hatalmas nézettséget hozott, egy hónap alatt közel 150 ezren nézték meg és több százan kommentelték.

Csupán néhány perc

A szervezet következő kezdeményezése, a nevelőszülő kalkulátor, amelynek kitöltése csupán pár percet igényel és azonnal kiderül belőle, hogy hogy az érdeklődő a jelenlegi jogszabályok alapján lehet-e nevelőszülő, milyen korú gyereket nevelhet, illetve elutasítás esetén információt ad az esetleges kizáró okokkal kapcsolatban is.

– Nem győzzük elégszer elmondani, mennyire fontos, hogy a családjukból kiemelt, vagy épp kórházban hagyott gyerekek nevelőotthonok helyett családokban nevelkedhessenek. Az otthonokban a legnagyobb jószándék mellett sem tudják azt biztosítani, amit egy nevelőszülő igen: az esti mesét, a puszikat, a biztonságos családi légkört. Az anya nélkül nevelkedő gyerekek világnapja jó alkalom, hogy beszéljünk erről és tegyünk valamit. A Benedettónál mi folyamatosan toborzunk és keressük a nevelőszülőket. Tapasztalataink szerint sokan gondolkodnak a nevelőszülőségen, de nincs elég információjuk és tele vannak kérdésekkel. A nevelőszülő kalkulátor nekik készült, számukra nyújt segítséget – mondta el Gál Beatrix, az MPE Benedetto Gyermekvédelmi Szolgálat igazgatója. Majd hozzátette mennyire fontos, hogy minél többen vállalják ezt a hivatást, mert hazánkban jelenleg is több ezer gyermek vár nevelőszülőre.

Információk a Szolgálatról

Az MPE Benedetto Gyermekvédelmi Szolgálat 2014 óta működő országos nevelőszülői hálózat, amely jelenleg több mint 100 nevelőszülővel dolgozik, és közel 400 gyermekről gondoskodik. A hálózat nevelőszülőinek munkáját 10 nevelőszülő tanácsadó és pszichológus is segíti. A Szolgálat célja, hogy minél több bántalmazott, családjából kiemelt, nehéz sorsú gyermek nevelkedhessen nevelőszülőknél, mert az ő odaadásuknak, türelmüknek köszönhetően a gyerekek megtapasztalhatják, hogyan működik a család: biztonságot, szeretetet és figyelmet kapnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában