InDaHouse

2021.05.06. 14:30

Társasmaratonból lett pénzük

Játékra és adakozásra hívta az embereket az Abaújban működő InDaHouse.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Újra társasjáték-maratont szervezett a közelmúltban az InDaHouse Hungary Egyesület, hogy meglegyen a következő hónapokra is a működési költségük. Az egyesület tagjai és főként budapesti önkéntesei 2014 óta tartanak fejlesztő foglalkozásokat Abaújban a hátrányos helyzetű gyerekek számára, mert vallják, hogy minden gyermeknek meg kell adni az esélyt a sikeres iskolai évekhez, a kiegyensúlyozott élethez.

– Ez már a negyedik társasjáték-maratonunk volt. Mivel magánadományokból tartjuk fenn magunkat, szükség volt valamilyen adománygyűjtő kampányra – mondta elöljáróban Fruzsina. – Olyan kampányt szerettünk volna, ami hozzánk köthető. A társasjáték úgy jött a képbe, hogy a gyerekekkel gyakran játszunk valamilyen társasjátékot a foglalkozások előtt, de a táborokban és klubokban is mindennap elővesszük a társast. Maratonnak pedig azért neveztük el, mert Budapest körülbelül 210 kilométerre van az abaúji székhelyünktől, Hernádszentandrástól, ezért kihívásként azt találtuk ki, hogy 21 órán keresztül fogunk társasozni. Az egésznek az volt a menete, hogy mi a központban reggel 6-tól hajnali 3-ig játszottunk, az embereket pedig arra kértük, hogy a maraton napján ők is alkossanak csapatokat, hogy társasozhassanak. Nekik nem kellett 21 órán keresztül, csak amennyi idejük volt. Kértük, hogy közben buzdítsák a barátaikat adakozásra, hogy ezzel támogassák a működésünket, a munkánkat. Végül 103 csapat alakult, 600 adományozónk lett, és ez alkalommal 4,8 millió forintot gyűjtöttünk össze. Ráadásul egy magánadományozó azt ígérte, hogy megduplázza az összegyűlt pénzünket, így már több mint 9 millió forint jött össze. Ebből a pénzből fizetjük a szakmai és az egyéb munkákat végző munkatársainkat, de ebből tartjuk fenn a házainkat és a gépkocsikat is. Csodálatos, óriási eredmény! – fogalmazott Fruzsina.

Már nyitnának

Hozzátette: továbbra is négy település, Pere, Hernádszentandrás, Ináncs és Encs fügödi városrészének hátrányos helyzetű gyermekeivel foglalkoznak, összesen 150 óvodással és iskolással. A járvány miatt egyelőre a legkisebbekkel nem tudnak személyesen foglalkozni, ezért a családokhoz minden héten eljuttatnak egy kézműves csomagot. Az ebben található feladatot a kicsik a szülőkkel együtt tudják elkészíteni. Az iskola-előkészítő foglalkozások sem tudtak még elindulni, mert a családokban megbetegedések történtek. Ők is kézműves csomagokat kapnak. A tanodában pedig online oldották meg eddig a feladatokat, de ezen a héten már kiscsoportokban be tudnak menni az egyesület házába fejlesztő foglalkozásokra. Emellett elkezdték szervezni a táborokat, szeptembertől pedig 30 új fügödi gyermeket szeretnének felvenni az iskola-előkészítő csoportba. Számukra napközis tábort is szeretnének szervezni, sorolta Fruzsina. Jelezte: a tanév hátralevő része tehát a nyár szervezésével és kríziskezeléssel telik.

(A borítóképen: Egyszerre 103 csapat társasjátékozott)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában