nyugdíjas élet

2021.05.23. 17:00

Sokba kerül az újraindulás

A vendégszeretetéről és finom ételeiről ismert a Sajókazai Őszikék Nyugdíjas Egyesület.

Detzky Anna

Forrás: Olvasói fotó

A helyi nyugdíjas közösségnek már készen áll az egész éves programterve, de a régi anyagi támogatók hiányában nehezen tudják azt megvalósítani.

– Mivel kis létszámú közösség vagyunk, mindig szívesen hívtunk vendégeket, kulturális műsorokban gazdag alkalmainkra – mondta Zsúdel Gáborné, a Sajókazai Őszikék Nyugdíjas Egyesület elnöke. – Évente egész napos, több mint százfős klubtalálkozókat szerveztünk a Radvánszky-kastély udvarán, ahol a környező települések nyugdíjasklubjait láttuk vendégül. Egy éve azonban, mióta tart a vírushelyzet, lelassultunk. Az önkormányzattól eddig minden évben kaptunk segítséget, amit hálásan köszönünk. Ahogy a Radvánszky Béla Művelődési Ház és Könyvtárnak is, hogy befogadott minket és segíti a rendezvényeink megszervezését. Idén sajnos nehézséget jelent, hogy a vállalkozók, akik anyagilag támogattak bennünket, a pandémia okozta károk miatt ezt már nem tehetik meg.

Szívesen ajándékoznak

Több kreatív ötlettel, ajándékozással vészelte át a nyugdíjasklub a karantént.

– Bekapcsolódtunk a kazincbarcikai Újkazinci Baráti Kör online játékaiba, a Humorkavalkádba és az Ízkavalkádba. Ezek keretében egy hónapig vicceket és recepteket küldtünk egymásnak e-mailen, amelyeket zsűriztek. Ősszel mindszenti koszorúkkal, aztán karácsonyi díszekkel leptük meg egymást. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak mézeskalácsot sütöttünk. A kurityáni fogyatékkal élő gyerekek számára pedig maszkot varrtunk. Ebben a hónapban a csoport nagy része megkapja a második oltását. Ezt követően, pünkösd után indítjuk újra a személyes összejöveteleinket. Igyekszünk majd olyan programokat szervezni, amikbe mindenki be tud kapcsolódni – hangsúlyozta a klubvezető.

Kirándulásokra, kulturális programokra és vetélkedőkre is készülnek.

– Fontosnak tartjuk a fiatalabb generációkkal való együttműködést, ezért hétfőn, a klubnapjaink időpontjában rendhagyó módon találkoztunk. Átvettük a harmadik osztályos általános iskolások által készített anyák napi ajándékokat, amit mi is viszonoztunk. A gyerekek műsorral is készültek, de ezt még május első vasárnapján, az ünnepnapon, online lehetett megtekinteni. Nyáron kirándulásokat – Aggteleken, Szilvásváradon, Vizsolyban – és szabadtéri összejöveteleket tartanánk. Beterveztünk egy író-olvasó találkozót is, és szeretnénk egy gyerekekkel közös, játékos rendőrségi vetélkedőt szervezni, amit táncházzal zárnánk. Emellett készülünk a nyugdíjas Ki mit tudra, de az általunk szervezett klubtalálkozó idén valószínűleg elmarad – sorolta Zsúdel Gáborné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában