Segítségkérés

2021.05.25. 09:00

Sajónémetiben helyi értéktár alakult

Felajánlásokat várnak, amik megőrzik Sajónémeti múltját az utókor számára.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Idén márciusban megalakult a Sajónémeti Értéktár Bizottság, amelyben Stefanovics Sándorné, Farkas Gergely, Nagy Tünde, Mocsári Adrián és Gál Rajmund kapott helyet. A grémium a helyi tárgyi értékeket szeretné összegyűjteni, hogy ezen keresztül az érdeklődők jobban megismerhessék Sajónémeti múltját és adott esetben jelenét is.

A bizottság ezért felhívással fordult a falu lakosságához, valamint a településről elszármazott emberekhez. Azt kérik, ha bárki rendelkezik Sajónémeti múltját idéző használati tárggyal, hagyományőrző népviselettel, irattal vagy fotógyűjteménnyel – és megválna tőle –, azt jelezze, hogy felvehessék a falu értéktárába. Várnak továbbá Sajónémeti életéből digitális fotókat, amelyeket a település közösségi oldalára kell feltölteni.

Felújításra szorul

Az Értéktár Bizottság helyszínének a helyi általános iskola lett kijelölve, ez azonban kisebb felújításra szorul. Ezzel kapcsolatban is segítséget remélnek a helyiek, mert azt szeretnék, ha a létesítmény minél hamarabb használható lenne. Az Értéktár Bizottság szívesen fogad bármilyen felajánlást, ötletet, ami elősegíti a faluban megmaradt tárgyi értékek megmentését.

(A borítóképen: Összegyűjtenék a település emlékeit)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában