Végre!

2021.05.10. 13:29

Oroszlánok garázdálkodnak a Miskolci Állatkertben

Megérkeztek Nyíregyházáról a legújabb, Száhel nevet viselő bemutató épület új lakói – olvasható a Miskolci Állatkert és Kultúrpark weboldalán.

Forrás: Zeusz

Fotó: Sóstó Zoo

A három oroszlán már el is foglalta új otthonát. A Zeusz nevet viselő hím 10 éves, Hollandiában született, onnan szállították öt évvel ezelőtt Nyíregyházára, ahol azóta már együtt él a két nősténnyel. A 8 éves testvérek – akik még névadás előtt állnak – most Zeusszal együtt költöztek Miskolcra, így egy jól összeszokott csapatot tekinthetnek meg az állatkert látogatói.

Az állatok nyugodtan viselték a szállítást, és mivel egymást jól ismerték, így az új otthonukkal való ismerkedésük kevésbé volt számukra stresszes, gyorsan felfedezték kifutójukat. Természetesen az „örökbefogadás” lehetősége esetükben is bárki előtt nyitva áll, éppen úgy, mint az állatkert régebbi lakóival kapcsolatban is.

Az oroszlánok korábban Afrika szinte teljes területén előfordultak, sőt, Eurázsiában egészen Magyarország mai területétől a Távol-Keletig éltek. Mára azonban Afrikában is jelentősen visszaszorultak, míg az indiai oroszlánnak mindössze egy kicsiny populációja maradt fenn India nyugati partvidékén. Éppen ezért a Természetvédelmi Világszövetség sebezhető státuszúnak tekinti a fajt. Az oroszlán a Száhel övezet legnagyobb termetű ragadozója, amelynek fennmaradása jelentősen függ a zsákmányállatoktól. Ha az elsivatagosodás révén csökken a nagytestű növényevők száma, az az oroszlánok száhelbeli eltűnését is eredményezi.


https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/erkeznek-az-oroszlanok-5414920/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában