Mozgásélmény szenioroknak

2021.05.14. 16:13

Online Kihívás Napja

Idén is megszervezi a Kihívás Napját május 26-án a Magyar Szabadidősport Szövetség. A rendezvény kezdetben arról szólt, hogy 0 órától 21 óráig hányan végeznek legalább 15 percen keresztül tartó aktív testmozgást. Az 1982-ben Kanadából induló kezdeményezés hamar meghonosodott szerte a világon. Magyarországon 1991 óta tart a vetélkedés. Azóta számos újítással, a települési önkormányzatokon kívül egyéb csoportok, közösségek bevonásával, izgalmas kiegészítő programokkal bővült a Kihívás Napja – írja weboldalán a Magyar Szabadidősport Szövetség. – A járványhelyzetre való tekintettel 2021-ben szűkített körben tartják meg. A munkahelyi csapatok április 28-ig, a tanintézmények május 20-ig jelentkezhetnek a versenyre. Korábban nyugdíjas közösségek számára is nyitott volt a program, ebben az évben online bekapcsolódási lehetőséget biztosítanak a szervezők az időseknek.

Edzések élő videóval

– Még nem tudjuk, hogyan alakul a járványügyi helyzet, ezért idén nem hirdettük meg az eseményt. Így az sem lehetséges, hogy önkormányzatok jelölnek helyi nyugdíjasklubokat – tájékoztatott Fidel-Mészáros Zsuzsanna, a Magyar Szabadidősport Szövetség munkatársa. – Azért, hogy kárpótoljuk a szépkorúakat, a Mozgásélmény szenioroknak online edzésprogram részeként virtuális Kihívás Napját tartunk. Ez azt jelenti, hogy külön órarendet állítunk össze erre a napra az idősebbeknek, amely már május 25-től látható lesz a honlapon, itt: https://masport.hu/mozgaselmeny-szenioroknak/. A videót mindenki számára elérhetővé tesszük a megadott időpontokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában