mentők napja

2021.05.11. 19:30

Lelkiismeretes munkáért tisztelet, hála, köszönet!

A Miskolci Mentőállomás szolgálatot teljesítő dolgozóinak kedveskedett a megyei önkormányzat.

Fotós: TIRED

Fotós: TIRED

Május 10-e a bajtársiasság, a hősiesség, az áldozatkészség – egyszóval a mentők napja. A tisztelet és hála jeleként Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Lupkovics Beáta, a megyei önkormányzat jegyzője személyesen adta át a megyei önkormányzat figyelmességét a Miskolci Mentőállomás bajtársainak hétfőn délelőtt.

– Tisztelettel és hálával adózunk e jeles napon az Országos Mentőszolgálat valamennyi munkatársa előtt, akiknek mindig lelkes és lelkiismeretes munkájuk nélkül még jobban összecsaptak volna a (Covid-)hullámok a fejünk felett – fogalmazott Bánné dr. Gál Boglárka. Kiemelte: „Nem tudom, valaha meg fogjuk-e tudni hálálni az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját, de amikor és ahogyan csak lehetőségünk van rá, kifejezzük: köszönjük!”

Hétfőn a Miskolci Mentőállomás szolgálatot teljesítő dolgozóinak kedveskedett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat elnöke és jegyzője egy kis ebéddel a Keszegsütő jóvoltából. A megyei értéktár gasztronómiai értékei közé sorolt Keszegsütő által elkészített 50 adag haltepertőt dr. Kádár Balázs, az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Regionális Mentőszervezetének igazgatója vette át Bánné dr. Gál Boglárkától és dr. Lupkovics Beátától.

Egy kis történelem

1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ig a társadalmi egyesületek kezében maradt, akkor jött létre az Országos Mentőszolgálat, és ezáltal a mentés állami feladattá vált. Napjainkban az Országos Mentőszolgálat irányítja a különböző mentőszervezetek működését, szakembereket képez, valamint országszerte oktatja a mentéstant. Május 10-ét a szolgálat születésnapjává nyilvánították, ekkor ünnepeljük a mentők napját Magyarországon. Ezen a napon kitüntetéseket, pénzjutalmakat adnak át az életmentésben élen járó orvosoknak, mentősöknek, egészségügyi dolgozóknak.

(A borítóképen: Kádár Balázs, dr. Lupkovics Beáta és Bánné dr. Gál Boglárka az átadáson)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában