Forrás kupa

2021.05.28. 15:30

Lelkesedésből jeles

A teniszt idős korukban is egyre többen versenyszerűen űzik.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónktól

A Szenior Tenisz Szövetség a napokban Balatonfüreden rendezte a Balaton Körverseny első állomásának számító Forrás Kupát, amelyen miskolci siker is született.

Még sokáig

Férfi egyesben Homródi Péter diadalmaskodott, ellenfele a budapesti Varannai Csaba volt.

– A mi korunkban igazán nem a szám szerinti eredmény számít, mi már tényleg mellőzzük a részeredményeket – mondta a magát csak miskolci-diósgyőri sportolónak nevező nyertes, majd hozzátette: – Ezért az sem lényeges, hogy riválisomtól hány szettben bizonyultam jobbnak. Még most, hetvenhét esztendősen is élvezem a játékot, a sikerélmény pedig feldob. Gyerekkoromban hat évig teniszeztem, aztán nem kevesebb mint negyed századot hagytam ki, majd 1990-ben kezdtem újra, és immáron harmincegy éve folyamatosan ismét ütögetek.

Arra a kérdésre, hogy ezt a műfajt meddig lehet űzni, Homródi Péter így válaszolt:

– Ameddig a csigolyák és az ízületek engedik. Gondolok a derékra, a lábra, no meg a térdre, a könyökre és a csuklóra. Nekem szerencsém van ezekkel az „alkatrészekkel”, ennek következtében abban reménykedem, hogy még sokáig indulhatok az öregek seregszemléin.

(A borítóképen: Homródi Péter (jobbról) Varannai Csabát győzte le)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában