szabadidő

2021.05.10. 12:00

Futókört alakítanak ki a kazincbarcikai tó körül

Újabb kilenc futókört alakítanak ki országszerte, többek között Kazincbarcikán és Miskolcon is.

Apagyi Beáta

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Aktív Magyarország programja szerint a kiválasztott nyerteseknek 2022. március 31-ig kell megvalósítani a pályákat.

Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere megerősítette: kereken egy kilométer hosszúságú, 120 centiméter szélességű, a nemzetközi szabványoknak megfelelő rétegek szerint felépített rekortán futópályát fognak létrehozni a településen. Mivel a város életében a Csónakázó-tó és környéke egy aktív pontnak számít, az új beruházás is annak közelében valósul majd meg a jövőben, de úgy, hogy a tó horgászai, a környéken sétálók és futók ne zavarhassák egymást – emelte ki Klimon István.

Kazincbarcikán Csónakázó-tó közelében valósul majd meg a beruházás |Fotó: ÉM

– Alapvetően Kazincbarcika a Nemzeti Sportváros cím tulajdonában sokat tett és tesz majd ezután is azért, hogy a versenysportolók és az amatőr sportolók is megtalálják a mozgásra alkalmas lehetőségeket és területeket a városban. Az átadás időpontja egyelőre még nem végleges, szeretnénk szeptember 1-re, az iskolakezdésre átadni, hiszen a közelben van a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolája. Az ott tanító testnevelők a nemzeti alaptantervnek megfelelő órákat tarthatnának, kihasználva a sportolásra alkalmas terület adottságait. A tervek ellenére az októberi átadás tűnik reálisnak. A futókör megvalósításához a támogatáson felül 50 százalék önerőt kell hozzáadnia a városnak, amit maximálisan tudunk biztosítani, így a projekt kivitelezését semmi sem gátolhatja meg – jelentette ki az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában