Miskolci Állatkert és Kultúrpark

2021.05.04. 12:00

Érkeznek az oroszlánok

Megújulva és még több látnivalóval várja vendégeit a Miskolci Állatkert és Kultúrpark.

Bacsó István

20210430 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Bemutatták a sajtónak a Vadaspark új fogadóépületét majd a beszédek után lekerült a Zárva tábla.

Fotó: Kozma István

Története egyik legnagyobb, 419 millió forintos fejlesztését valósította meg a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, pályázati forrásból. A beruházás révén új fogadóközpont épült, és létrejött a park legújabb attrakciója, az afrikai Száhel-övezet állatvilágát bemutatni hivatott épület is kifutókkal, madárházzal.

Sivatagi show

A mintegy kétszáz négyzetméteres objektumban, Veress Tamás gyűjteményi vezető szerint, igazi sivatagi show kel majd életre.

Elmondása szerint az oroszlánok hamarosan megérkeznek a nyíregyházi állatkertből, de jönnek sivatagi hiúzok, leopárdteknősök és sokféle madár, amelyekkel igyekeznek prezentálni a Száhel-övezet természetes életközösségeit.

A madárröpde az épületen belül lesz látható. A projekt részeként a Tigrisház látogatói terét és padlóját is felújították. Az 1983-ban megnyitott Vadaspark eredetileg a Bükk állat- és növényvilágát volt hivatott bemutatni, de az idők folyamán a kiállítási anyag egyre bővült. Ma már tematikus bemutatók által akár más kontinenseken élő állatok is megismerhetők, megfigyelhetők a parkban. Ebben nagy előrelépés lesz a Száhel-ház megnyitása az új lakókkal.

Az új fogadóközpontban kapott helyet az ajándékbolt, a jegypénztár, a mosdók és az irodahelyiségek is, amelyek környezettudatos energiaellátásáról mostantól már korszerű napelemes rendszer gondoskodik. A bejutás akadálymentesítve lett, így mozgáskorlátozottak is könnyen megközelíthetik a létesítményt egy számukra kialakított rámpán – tudtuk meg. Az állatkertet nagymértékben sújtotta a járvány, hiszen hosszú ideig be kellett zárnia, de a kedvező beoltottsági adatok miatt lehetségessé vált a május elsejei nyitás. Várják újra a látogatókat, természetesen a még érvényben lévő biztonsági előírások betartásával.

(A borítóképen: Impozáns épület jött létre a projekt révén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában