filmforgatás

2021.05.16. 13:00

Egy mozifilmet forgatnak júniusban Tiszaújvárosban

Egy ipari kisvárosban élő fiatal életét mutatja be a rendező.

20200423 TISZAÚJVÁROS fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország A Városháza és a Dísz-tó környéke Tiszaújvárosban.

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

Tiszaújvárosban forgatja új filmjét Dudás Balázs, a városból származó tehetséges rendező és forgatókönyvíró. Elmondása alapján a Begyulladva című film írásakor a város atmoszférája és helyszínei lebegtek a szemei előtt, ezért szeretné Tiszaújvárosban leforgatni a filmet.

A humoros valóság

A történet egy ipari kisvárosban élő fiatal életét mutatja be, aki a felnőttkorba lépve lázadva keresi saját útját, melynek során egyre meredekebb és törvénytelenebb helyzetekbe keveredik. A film nem titkolt szándéka, hogy hiteles képet adjon Európa egy olyan szegletéről, amit mozivásznon még nem igazán láthattunk – miközben a humorával, lendületével és a valóságból merített sztorijaival magával ragadja a nézőket.

„Balázzsal közel egy éve találkoztunk először, akkor mesélt nekem a filmre vonatkozó terveiről, és az önkormányzat segítségét is kérte a megvalósításhoz – mondta Fülöp György polgármester. – A Tiszaújváros Jövőjéért Alapítványhoz benyújtott sikeres pályázatának köszönhetően 1,5 millió forint támogatást kapott a gyártáshoz, én pedig a város polgármestereként az operatív teendőkben próbálom segíteni a munkáját.”

A jelenlegi tervek alapján június második felében zajlik majd a forgatás, amely a város közterületeit is érinteni fogja, szerepelhetnek benne a városban élő emberek.

Dudás Balázs 1989-ben született. 2011-ben szerzett BA-diplomát az Eszterházy Károly Főiskola Mozgóképkultúra és Médiaismeret szakán, majd 2012–2013 között Kameraman szakon tanult a Budapesti Kommunikációs Főiskolán. 2015-ben a Színház-és Filmművészeti Egyetemen Filmrendező Művész MA-diplomát szerzett. A rendező alkotásai több fesztiválon is sikerrel szerepeltek. A Welcome című film egy tizennyolc éves nemtörődöm kamasz fiú, Dávid történetét meséli el. Nyolc év távollét után Dávid és anyja a Vajdaságból visszaköltöznek Magyarországra, Dávid apjához. A történet előrehaladtával lassan fény derül Dávid titkos tevékenységére – hogy pénzért menekülteket hoz át a határon, azért, hogy külföldre költözhessen.

(A borítóképen: A belváros is helyszín lesz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában