Rajzpályázat

2021.05.10. 18:00

A rendőri munka gyerekszemmel

Barátunk, a rendőr címmel hirdetett rajzpályázatot az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület.

Detzky Anna

Forrás: Olvasói fotó

A rendőrök vagy rendészek munkáját ábrázoló alkotásokat vár a kiíró egyesület, hogy közelebb hozza a gyerekekhez a közszolgálatot teljesítőket. A pályázatot a Kapuzörgető közösségfejlesztő projekt bűnmegelőző programjának részeként írták ki.

Az elkészült műveket május 29-ig, a Győri kapuban élő vagy tanuló óvodás, általános iskolás és középiskolás gyerekek küldhetik be. Az alkotások szabadon választott technikával, például színes ceruzával, zsírkrétával vagy vízfestékkel is készülhetnek, A4-es méretben, amelyeket beszkennelve vagy lefotózva a [email protected] címre lehet elküldeni. Az elektronikus levélben és a mű hátoldalán meg kell adni a rajzoló nevét, életkorát, óvodáját vagy iskoláját és osztályát, lakcímét és telefonos, e-mailes elérhetőségét. A beküldött képekből később az Ifjúsági Házban kiállítást szeretnének rendezni, ezért a kis művészektől személyesen is átvennék a rajzokat. A diákok cserébe édességet kapnak ajándékba.

Érzékenyítő céllal

– 2018 óta végzünk közösségi tevékenységet a Győri kapu egy körülhatárolt részén, ahol körülbelül 10 ezer lakos él – mondta Lichtenstein Raymond, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület Kapuzörgető projektjének szakmai vezetője. – A programokat lakossági igény alapján szervezzük. A projekt közlekedési, közbiztonsági és bűnmegelőző részéhez kapcsolódva a korábbi években óvodákba, iskolákba mentünk rendőrökkel, rendészekkel rendkívüli osztályfőnöki órákat tartani, érzékenyítő céllal. A járvány miatt idén ezt nem tudjuk megvalósítani, ezért hirdettük meg a rajzpályázatot, ami az online térben is lebonyolódhat. A gyerekektől azt kértük, hogy rajzolják le, milyennek képzelik a rendőri, rendészi munkát, vagy jelenítsenek meg egy saját tapasztalatot ennek kapcsán. Néhány alkotás már beérkezett, hiszen megkerestük a felhívással a helyi iskolákat – tette hozzá.

(A borítóképen: Üveges Zsófia rajza a József Úti Óvodából)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában