program

2021.05.22. 13:00

A fiataloknak ki kell most már mozdulniuk

A fiatalok és szüleik számára is szól a Magyar Diáksport Szövetség programja.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Bezártság, kiégés, krónikus mozgáshiány, kép­ernyőfüggés, szorongás, szociális elszigetelődés és enerváltság – csak néhány jelenség azok közül, amelyeket a gyerekek és kamaszok átélnek a több mint egy éve tartó pandémia körülményei és hatásai miatt. Ezek azok a szakemberek és szülők által beazonosított nehézségek, amelyekkel az iskolások nap mint nap küzdenek. Hogyan segítsük őket vissza az egészséges, korosztályuknak megfelelő mindennapi életbe? A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) a gyerekeket, kamaszokat motiváló, inspiráló, mozgásra és társas együttlétre ösztönző kampányt indított, melyben a szülőknek is segítséget nyújtanak az új helyzethez való alkalmazkodásban, megoldáskeresésben. Az MDSZ a „Mozdulj ki a valóságba!” üzenetét a gyerekeknek, tinédzsereknek szánja, akik döntően a képernyők előtt töltötték az elmúlt hónapokat a digitális oktatás, a barátaikkal való kapcsolattartás miatt, valamint ezt használták a szabadidő eltöltésére is. A fiatal generációt influenszereken és egyéb közösségi médiatartalmakon keresztül inspirálják a társas együttlétekre és arra, hogy éljék meg a mozgás nyújtotta örömöket.

Az „Engedd ki a világba!” üzenetük pedig kifejezetten a szülőknek szól, bátorítsák a gyerekeiket arra, hogy minél több időt töltsenek mozgással a szabadban, illetve hogy a barátaikkal új élményeket szerezzenek: adjanak teret a gyerekeknek, hogy nyáron minél többet legyenek társaságban.

(A borítóképen: A gyerekek beleragadtak a digitális világba)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában