alkotásra buzdítottak

2021.04.27. 14:30

Vuk-hetet tartottak Nyékládházán

A híres kis róka kalandjait rajzolták le a gyerekek, szabadon, a legkülönfélébb látásmódokban.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

Vuk-hetet tartott a nyékládházi Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár a mögöttünk lévő héten, április 19-től 23-ig.

A rendezvény apropója, hogy az idén van a 40 éves évfordulója a rajzfilm megszületésének, melyet Fekete István művéből Dargay Attila – a város szülötte – tervezett és rendezett.

A szereplők között cikáztak

Nyékládházán minden évben megemlékeznek a mai napig is népszerű meséről. A rendezvény idén sem maradhatott el, bár most a körülményekhez alkalmazkodva az online térben tartották. Illetve a szervezők egy rendhagyó szabadtéri kiállítással is készültek.

A megszokott rajzpályázatot – idén szintén egy kicsit másképpen – meghirdették a gyermekeknek. A kiírásban nem volt korosztálybeli megkötés, szabadon választott technikával készíthették el a műveket. A kis róka kalandjaiból a gyermek számára kedves jelenetet kellett kiválasztani és azt megjeleníteni a rajzlapon.

Egész héten olyan tartalmakat osztottak meg a művelődési ház közösségi oldalán, amelyek segíthették a gyerekeket, inspirációt adtak az alkotáshoz. A pályázat pénteken zárult le, az összegzést követően az első három legtöbb kedvelést kapott képet díjazzák.

Sok szép mű érkezett

Az aktivitás kiváló volt, számos szebbnél szebb mű érkezett a felhívásra – tudatta Spitzmüller Zita, a művelődési ház igazgatója. Hozzátette: azt is nagy öröm volt hallani, amikor a gyerekek zsibongtak az intézmény előtti téren.

Hosszú idő után volt egy kis mozgás, élet a művelődési ház környékén, hiszen sokan érkeztek a Dargay Attila Gyermekvarázs Óvodából, valamint az általános iskola alsó tagozatából, és egyénileg is, családjukkal, hogy megnézzék a rajzfilm jellegzetes karaktereit, amelyek a tér több pontján várták a gyermekeket. Habár ezek csak kartonfigurák, mégis élmény volt számukra, hogy „megsimogathatták” a kis Vukot és a többi szereplőt is – mondta az intézményvezető.

(A borítóképen: A sokakat megszólító esemény plakátja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában