tortakészítés

2021.04.29. 13:00

Szenvedélye a sütés, saját tortaüzemet nyitna

Simonyi Judit nagy álma, hogy cukrász lehessen, versenyre is benevezte egyik remekművét.

Apagyi Beáta

Forrás: Olvasónk küldte

– A versenyről az Instagramon értesültem, az oldalon közzétett játékszabályzatban pontosan meg volt fogalmazva, hogy a pláza tortáját megálmodó cukrász receptje alapján kell minden indulónak megsütnie a sajátját. Díszítésben hozzáadhattuk egyéni stílusunkat. Nem akartam nagyon elrugaszkodni, így virágokkal dobtam fel. Igyekeztem szép hátteret is kölcsönözni a tortának, hogy ízléses fotót készíthessek a végeredményről – mesélte Judit, aki egyszerű miskolci háziasszonyként nevezett.

– A megmérettetésre a nyeremények miatt jelentkeztem, mivel négy robotgép talál gazdára. Ebből egyet az kaphat, aki a legtöbb szavazatot gyűjti. A maradék három esetében a szakmai zsűri dönt, majd sorsológép segítségével kerül ki a három nyertes. A családtagjaim, barátaim, ismerőseim nagyon szorgosan szavaznak. Az összefogás többet ér bármilyen nyereménynél – tette hozzá.

Folyamatosan fejleszti magát

– A sütés iránti érdeklődés várandós állapotomban kezdődött. Aztán kislányom cseperedésével egyidejűleg azon kaptam magam, hogy a neki készített ételeket is a legkreatívabb módon próbálom tálalni, ami az ő tetszését is elnyerte és elnyeri mind a mai napig. Az áttörést az első szülinapja hozta meg. Mivel a férjem gluténérzékeny, úgy gondoltam, magam készítem el ennek megfelelően a gluténmentes ünnepi tortát, akkor még anyósom segítségével. Annyira megtetszett a tortakészítés, hogy elkezdtem a családon belül – majd egy-két közelebbi barát számára is – különböző alkalmakra tortákat sütni. Úgy érzem, egyre jobban megy, amire külön büszke vagyok, hogy saját magamat fejlesztem. Rengeteg videót nézek és sokat olvasok a témában, kedvenc részem természetesen a dekorálás – folytatta.

– Az idei évben szeretnék cukrásztanfolyamra jelentkezni, hogy profiktól tanulhassak. Illetve nagy álmom, hogy ha már a kezemben lesz a végzettséget igazoló dokumentum, nyissak egy saját kis tortaüzemet, ahol csakis megrendeléseket teljesítek. Így azt csinálhatnám, aminek a szerelmese vagyok. Addig, míg ez nem következik be, itthon gyártom a finomabbnál finomabb süteményeket a kislányom és családom legnagyobb örömére – mondta végezetül Judit.

(A borítóképen: Simonyi Judit pályaműve)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában