A vakcina védelem

2021.04.06. 19:30

Sokat nőtt a bizalom az oltások iránt

A Magyar Gyógyszerészi Kamara megyei elnöke mindenkit arra biztat, hogy ha hívják, menjen, és oltassa be magát.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

– Mivel a gyógyszertárban dolgozók is egészségügyi dolgozóknak számítanak, mi már február elején megkaptuk a második koronavírus elleni védőoltást – mondta lapunknak Nyíri László, a Magyar Gyógyszerészi Kamara B.-A.-Z. Megyei Szervezetének elnöke, aki Szerencsen saját gyógyszertárát üzemelteti.

A védelem működik

Tapasztalatai szerint sokan azért hezitáltak a védőoltások kapcsán, mert rövid idő alatt fejlesztették ki azokat, és vannak közöttük olyanok is, amelyek eddig nem ismert, teljesen új technológiával készültek. Az mRNS-alapú vakcinák a legmodernebbek, de ezekkel szemben még olykor az egészségügyi dolgozók is óvatosak.

– Úgy látom azonban, hogy miután nőtt a beoltottak száma világszerte és hazánkban is, valamint hogy rosszabbodott a járványhelyzet, azok is a vakcina mellett döntöttek, akik azelőtt bizonytalanok voltak. Mi, szakemberek folyamatosan arra biztatunk mindenkit, hogy aki behívót kap, menjen el, és oltassa be magát. Ez azért fontos, mert nincs más lehetőség, amivel meg tudnánk állítani a járványt. Most már látszik, hogy ha elegendő ember kapja meg a vakcinát, akkor a védelem működik. Most már azt is látja mindenki, hogy az oltások biztonságosak, a mellékhatás is minimális. Néhány embernél fordul elő egy napig tartó hőemelkedés, izzadás az immunválasz beindulása miatt, de komolyabb tünetek nagyon ritkán jelentkeznek – hangsúlyozta Nyíri László.

(A borítóképen: Dr. Nyíri László mindenkit arra biztat, hogy oltassa be magát)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában