adomány

2021.04.21. 17:30

Óvoda, udvari játékok nélkül

Megérkeztek az első, kisebb adományok Hernádszentandrásra.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Hernádszentandrás közel 60 éves óvodája tavaly komoly felújításon esett át, viszont a rendkívül elavult udvari játékokat anyagi lehetőség hiányában már 15 éve nem tudták lecserélni, korszerűbbekkel bővíteni. Mint beszámoltunk róla: ezt a település polgármestere, Üveges Gábor a közösségi oldalán tette közzé.

– Ez irányú pályázatainkat többször is elutasították, így a kizárólag halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek erősen korlátozottak a lehetőségeik a szabadtéri elfoglaltságok idején. Az udvar tereprendezését, állagmegóvását, a zöldfelület korszerűsítését, a festést, karbantartást tudjuk önerőből elvégezni idén. A civilekkel és a jó szándékú segítőkkel közösen szeretnénk megszólítani azokat, akik támogatni tudnák a hernádszentandrási óvodát, hogy végre a mi településünkön élő gyermekek számára is elérhető legyen a minőségi szabadtéri időtöltés – fogalmazott a polgármester.

Példát mutat

Azóta érkezett némi segítség. Herczeg Zoltán közismert dizájner és divattervező különböző udvari, játszóeszközöket vitt az óvodának, és anyagi támogatást is nyújtott.

– Zoltán szerencsi származású, és komolyan megérinti, ha a térségben valakinek segítségre van szüksége. Régóta ismerjük egymást. Abban mutat példát, hogy hogyan lehet civil emberként társadalmilag felelősen gondolkodni. Közéleti szerepvállalásában is azt hangsúlyozza, hogy jó lenne, ha az emberek segítő szándékkal tudnának egymáshoz fordulni. Rajta kívül mások is támogattak minket kisebb adományokkal, de még komolyabb felajánlás nem érkezett. Kaptunk egy ígéretet, hogy hozzájuthatunk használt udvari játékokhoz, amelyek még jó állapotban vannak, és megfelelő engedéllyel rendelkeznek. Kaptunk javaslatot is, hogy hová érdemes fordulni, tehát a segítő szándék megvan. Megkeresett minket egy játékforgalmazó és -gyártó cég azzal, hogy nekik volt kapcsolatuk adományozókkal, akik korábban már segítettek óvodát udvari játékokkal. Ha minden kötél szakad, ez a cég is tud egy-két játékelemmel segíteni – sorolta a polgármester.

Üveges Gábor közösségi oldalán jelezte, továbbra is örülnének pénzbeli támogatásnak, de játszótéri játékoknak is. Várják azok jelentkezését, akik kültéri talajburkolat javításában vagy készségfejlesztő, festett játékok készítésében tudnának segíteni.

(A borítóképen: Adomány már érkezett, de várják a további segítséget is)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában