országos mozgalom

2021.04.14. 19:00

Megyénkben sem maradnak hamburger nélkül a mentősök

Az embereket felháborította, hogy a fővárosban valaki feljelentette az ebédet vásárló bajtársakat.

Hegyi Erika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Megyénkben is egyre többen csatlakoznak az „Egy mentős sem maradhat hamburger nélkül” mozgalomhoz. Az országos akciót az indította el, hogy húsvétkor különös lakossági bejelentés érkezett a fővárosi mentőkhöz. Egy férfi azt sérelmezte, hogy a szolgálatot teljesítő bajtársak ebédet vásároltak. Erről fényképet is mellékelt a felháborodott panaszos, amin az látszik, ahogyan a mentőegység egyik tagja, a kötelező távolságot tartva, hamburgert kér elvitelre egy Szentendrei úti büfénél.

Országos felháborodás

A bejelentés országos felháborodást váltott ki, és a vendéglátósok egymás után ajánlották fel, hogy ingyen hamburgert, palacsintát, lángost, süteményt, ebédet adnak a szolgálatot teljesítő mentőknek.

Miskolcon a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Csaba Betyár pizzéria és gyorsétterem közösségi oldalán a következő felhívást tette közzé: „a napokban történt sajnálatos esemény miatt csapatunk felajánlja a szolgálatban lévő mentőknek, hogy vendégül látjuk őket bármelyik, általuk választott pizzára vagy hamburgerre a nap bármely szakában! Telefonon nyugodtan szólhatnak előre, és mire ideérnek, mi elkészítjük!”

Abaújszántón is

A szintén miskolci Lángostanya is kiáll a mentők mellett: „szeretnénk mától egy hónapig megvendégelni a szolgálatot teljesítő mentősöket, egy általuk választott lángossal!”

Abaújszántó is csatlakozott az akcióhoz. Sáfián Ádám, a város polgármestere az elmúlt héten a közösségi oldalán hívta fel figyelmet, hogy egyeztetve munkatársaival, piaci napokon a Piac büfében ingyen hamburger és kávé várja a szolgálatot teljesítő mentőket.

Két perc volt

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán a következőket írja: az életmentők természetesen nem ellátás alatt vagy helyett, hanem kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg egy pillanatra, ami nem veszélyeztette az egység riaszthatóságát vagy befolyásolta a „bevonulás” útvonalát. A panasz szerint ez hosszú percekig tartott, de a mentő fedélzeti számítógépe alapján valójában mindössze 1 perc 51 másodpercet vett igénybe. A vizsgálat ráadásul azt is feltárta, hogy a bajtársak ugyan megvásárolták a kifogásolt hamburgert, állomáshelyükhöz érve azonban riasztást kaptak, így elfogyasztani csak jóval később tudták ebédjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában