Kikapcsolódás

2021.04.02. 18:00

Kirándulóhelyek, ha már unod az otthonülést

Az idei húsvét már a második, ami nem olyan lesz, mint a megszokott.

A koronavírus-fertőzés miatt érvényben lévő korlátozások miatt nagyon sokan idén sem úgy ünnepelnek majd – a tavalyihoz hasonlóan –, mint eddig. Összegyűjtöttünk néhány megyei kirándulási lehetőséget, ha szeretnétek egy kicsit kimozdulni.

1. A Tarcali bányató és az Áldó Krisztus szobor

Tarcal remek lehetőségeket tartogat, hiszen egy egészen különleges hangulatú, csodaszép bányató van a településen és ott található az Áldó Krisztus szobor is.

Egy kellemes sétával egybekötve érdemes megnézni mindkét látványosságot.

2. Tokaji tv-torony és kilátó a Kopasz-hegyen

A tokaji tv torony vagy kilátó nem egy tipikus kirándulóhely, de a látvány miatt, ami a magasból elénk tárul, már érdemes rászánni az időt. A Hirek360.hu stábja régebben készített már ott egy videót, nézzétek meg, hátha ti is kedvet kaptok!

3. Szerencs

„Szerencs a Hegyalja Kapuja” – tartja a régi mondás Tokaj-hegyalján. Az „Összefogással Tokaj Világörökségéért” projekt keretében épült a – 37-es főút két oldalán található – Világörökségi Kapuzat és Turisztikai Fogadóépület, hogy segítse a városba, térségbe látogatók könnyebb eligazodását.

Az egymással szemben lévő, két ötszintes, 18 méter magas, toronyszerű épület felületét terméskő burkolat fedi, tetején 12 méter magas, sugaras kialakítású ácsolt szerkezetű felépítmény található. A turisztikai fogadóépület az egyik torony tövében van és kiállító teret is magában foglal.

A kapu mögött pár méterre egy körforgó van, amelynek közepén láthatjuk a Magyarország címerén található hármas halmot és azon a kettős keresztet. A „kapu” előtt helyeztek el egy különleges húsvéti látványosságot. Ez a helyszín ismerős lehet azoknak, aki télen már ellátogattak ide, hogy megtekintsék a világító rénszarvas fogatott a körülötte levő téli díszekkel. Sajnos a húsvéti dekorációt nem lehet közelről körbejárni, csak a kapun kívülről lehet megtekinteni, de így is csodálatos.

 

Szerencs tartogat még a kirándulók számára egyéb érdekes látnivalót is. Ott van például a Szerencsi Rákóczi-vár, amelynek különleges, gondozott kertje azonnal magával ragadja az odalátogatókat. Ráadásul még egy mesterséges tó is található benne, amelynek különlegessége, hogy vízililiomok díszítik a tetejét és ékszerteknősök úszkálnak a vízben. A várkertben kialakított hangulatos tanösvényen sétálva pedig megtekinthetünk minden, a környéken őshonos növényt is.

4. Smaragdvölgy Pihenőpark

A Smaragdvölgy Pihenőpark Sátoraljaújhely-Rudabányácskán van és remek lehetőség az arra járó kirándulók számára, hiszen csendes, nyugodt környezetben tölthetik el idejüket.

Környezetében számtalan látnivaló található, mint Sátoraljaújhelyen a Zemplén Kalandpark, Széphalmon a Kazinczy emlékház és a Magyar Nyelv Múzeuma, a Károlyi kastély Füzérradványban és Kőkapun a vadászkastély, Sárospatakon a pataki vár és a Tengerszem, Hollóházán a Porcelángyár, Füzér vára, valamint Pálházán az erdei kisvasút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában