Hernádszentandrás

2021.04.11. 19:00

Játszótérre vágynak a szentandrási gyerekek

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

„Segíts a hernádszentandrási ovisoknak!” Így kezdődik az a felhívás, amit Üveges Gábor, a település polgármestere tett közzé a közösségi oldalán. Azzal folytatja, hogy egy 420 lelkes abaúji faluról, Hernádszentandrásról sok-sok minden volt hallható az elmúlt években: BioSzent­andrás, Tanoda, Biztos Kezdet Ház, Hernád-völgyi Tehetségkutató Fesztivál, InDaHouse Hungary. Számtalan ember, számtalan módon tesz a közösségért, ahol ugyanakkor – hasonlóan a térség falvaihoz – nagy a szegénység és a kiszolgáltatottság.

A játszótér a régi

A polgármester hozzáteszi: Hernádszentandrás közel 60 éves óvodája tavaly komoly felújításon esett át, viszont a rendkívül elavult, udvari játékokat anyagi lehetőség hiányában már 15 éve nem tudták lecserélni, korszerűbbekkel bővíteni.

– Ez irányú pályázatainkat többször is elutasították, így a kizárólag halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek erősen korlátozottak a lehetőségeik a szabadtéri elfoglaltságok idején. Az udvar tereprendezését, állagmegóvását, a zöldfelület korszerűsítését, a festési és egyéb karbantartási munkálatokat tudjuk csak önerőből elvégezni ebben az évben. A civilekkel és a jó szándékú segítőkkel közösen szeretnénk megszólítani mindazokat, akik támogatni tudnák a hernádszentandrási óvodát annak érdekében, hogy végre a mi településünkön élő gyermekek számára is elérhető legyen a minőségi, szabadtéri időtöltés – fogalmazott a polgármester.

Örülnének pénzbeli támogatásnak, de játszótéri játékoknak is: csúszdaháznak, mérleghintának, mászókának, hintának, rugós játékoknak, homokozónak. Várják azok jelentkezését is, akik kültéri talajburkolat javításában vagy készségfejlesztő, festett játékok készítésében tudnának segíteni.

(A borítóképen: A régi, elavult játszótér)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában