elismerés

2021.04.22. 15:00

Bodoky Márk kapta meg a Soós Imre-díjat

 A Miskolci Nemzeti Színház fiatal színművésze meglepődött az elismerés miatt, hiszen több hónapja nem tud közönség előtt játszani.

Hegyi Erika

20200206 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország FJODOR MIHAJLOVICS DOSZTOJEVSZKIJ: Ördögök fotóspróba a Miskolci Nemzeti színházban. képen: Bodoky Márk, Rusznák Adrienn

Fotó: Bujdos Tibor

A díjat a MASZK Országos Színészegyesület kezdeményezésére a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a MASZK alapította 2001-ben, a színészek erkölcsi megbecsülése és a társadalmi rangjának emelése céljából a pályakezdő színészek számára. Ezúttal Bodoky Márk, a Miskolci Nemzeti Színház művésze kapta az elismerést.

– Nagy meglepetés az elismerés és nagyon jó érzés. Egyáltalán nem gondoltam ilyesmire, hiszen az utóbbi hónapban a színház zárva, a szakmámat kevésbé tudtam gyakorolni. Azonban nagy büszkeséggel tölt el a díj – fogalmazott Bodoky Márk. – Hétfő este hívott fel Béres Attila színházigazgató, hogy örömhírrel tud szolgálni, és elmondta, hogy megkaptam a Soós Imre-díjat. Én pedig örömmel tudomásul vettem. Attól függetlenül egyébként, hogy zárva van a színház, folyamatosan próbálunk. Felvételek ugyan készültek az online előadásokhoz, de közönség előtt már nagyon régen nem volt lehetőségem játszani – jegyezte meg a színművész.

Jó ízlésű színház

Bodoky Márk ötödik éve tagja a Miskolci Nemzeti Színháznak, az egyetem utolsó évét, a gyakorlatot is itt töltötte. Mint fogalmazott, nagyon jól érzi itt magát, és jó ennek a társulatnak a tagja lenni. Jó ízlésű színháznak tartja a miskolcit, ezért is játszik itt nagy örömmel. Elégedett amiatt is, hogy sok darabban kapott szerepet.

– A Miskolci Nemzeti Színházban a fiatal színészeknek több bemutatóban is lehetőségük van fellépni, ami azt jelenti, hogy normális körülmények között, amikor nincs járvány, szeptembertől június elejéig végig próbálják az évadot. Ez egy kicsit megterhelő, de szeretem csinálni, és örülök a lehetőségnek – fogalmazott.

A közelmúltból nagy kedvence volt a Feketeszárú cseresznye és az Ördögök, az elmúlt évadokból pedig a Kivilágos kivirradtig és a Bacchánsnők. Tulajdonképpen mindenféle művet szeret, komolyat, vidámat, zenéset, és nagyon várja már az igazi színházi esteket.

– Tűkön ülve várjuk, hogy mikor lehet elkezdeni dolgozni rendesen, nézők előtt, hiszen így nem sok értelme van a színháznak. Hiába próbálunk, hiába dolgozunk, megviseli a színészek lelkét, ha a bepróbált darabokat mélyhűtőbe kell rakni, és várni, hogy mikor nyithatunk – fogalmazott a színművész.

(A borítóképen: Bodoky Márk az Ördögök című előadásban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában