DVTK Jegesmedvék U21

2021.04.23. 08:30

Amerikába vágyik a jégkorongozó

A DVTK Jegesmedvék U21-es bajnokcsapatának hokisa a tengerentúlon szeretne pallérozódni.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

Tóth Tamásról így vélekedett mestere, Rusznyák Szilárd:

– Két esztendeje játszik az együttesemben, melyben centerként és szélsőként is bevethetem. Kifejezetten jó a sebessége és nagy erénye, hogy átlátja a pályát és folyamatosan veszélyt jelent az ellenfél kapujára. Képességei alapján hamarosan a felnőttcsapatunkban is helyet követelhet magának. Amennyiben lehetőséget kap a külföldi szereplésre, mindenképpen érdemes megmérettetnie magát.

Jól beszél angolul

– A szerződésem szerint Massachusetts államba mennék, és számomra jó ajánlólevél a közelmúltban megszerzett aranyérmünk – vette át a szót a Macik tizenhét esztendős reménysége, a Földes Ferenc Gimnázium 11. osztályos tanulója, majd hozzátette: – Mivel egyedül leszek, így fontos, hogy tudjak kommunikálni. Angolból középfokú vizsgám már van, most készülök a felsőfokra, vagyis nem lehet gondom azzal, hogy megértessem magam. Az USPHL-NCDC elnevezésű juniorbajnokságban augusztus 15-én kezdődik az idény, és jövő áprilisig tart, ennek jegyében remélem, hogy a nyár dereka már az Egyesült Államokban talál.

(A borítóképen: Tóth Tamás, a Jegesmacik szépreményű csatára)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában