ifjú fotóstehetség

2021.03.18. 20:00

Tehetséges fiatal viszi hírét országszerte Lillafüred szépségének

A 18 éves fiú hozza-viszi a híreket a helyieknek, nehogy lemaradjanak az aktualitásokról.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

Horváth Csongor Hámorban él, jelenleg a Lévay József Református Gimnázium médiaszakos végzős tanulója.

– Körülbelül 4 éve tevékenykedem komolyabban a média területén, de már egészen kiskorom óta érdekelt ez a világ, kisiskolásként is mindig megnéztem a híradókat, vagy lapozgattam a különböző újságokat – kezdte történetét Csongor. – A Kaffka Margit Általános Iskolában, felső tagozatosként már havi rendszerességgel készítettünk egy barátommal hírműsort. A Lillafüred Online-t bár akkor még más néven, de körülbelül ekkor indítottam el. Az internetes oldal mellett a Lévay stúdiójában híradásokat és magazinműsorokat készítünk. Sokszor megkérdezik, hogy volt-e esetleg felmenőm, aki tevékenykedett ezen a területen, de mindig azt kell válaszoljam, hogy nem volt, én vagyok az első a családban – mesélte büszkén.

A DVTK-nak is fotóz

– Kezdetben a fotózás érdekelt leginkább. Igyekeztem az évek során saját hibáimból tanulva fejlődni. Teljesen autodidakta módon sajátítottam el a fotózás csínját-bínját, persze megfigyeltem azt is, hogyan csinálják a „nagyok”, milyen beállításokat használnak, hogyan komponálják meg a képeiket és még sorolhatnám. Sok természetfotót készítek, itt Lillafüreden valamilyen szinten vétek is lenne a csodás pillanatokat kihagyni. A képekkel elsősorban a környezetünk szépségét próbálom megmutatni, nagy örömömre népszerűnek bizonyulnak. Egyébként a legtöbb téma iránt nyitott vagyok, riportot is nagyon szeretek csinálni, készítettem már fotókat sporteseményeken, a DVTK-nak is rendszeresen fotózom. Hálás vagyok szüleimnek, akik mindig támogatnak, illetve nekik köszönhetem a néha csillagászati összegekbe kerülő fotós és technikai felszereléseim nagy részét is – emelte ki a szülői hozzájárulást.

December első napja Hámorban | Fotó: Horváth Csongor

Pozitív visszajelzések

A Lillafüred Online nevezetű közösségi oldal azért jött létre, hogy a környék híreivel, illetve érintőlegesen a bükki eseményekkel, történésekkel foglalkozzon, bemutatva közben a természet szépségeit. Nyitott szemmel járok az utcán, beszélgetek és meghallgatom az embereket, így érkezik hozzám a legtöbb információ. Mindenképpen fontosnak tartom, hogy a turizmus mellett hangsúlyt és teret kapjon az itt élők véleménye. Szerencsére nagyon sok pozitív visszajelzést és támogatást kapok. A legnagyobb öröm számomra az, amikor korábban Lillafüreden élők tőlem tájékozódnak a helyi történésekről. Egészen nagy az érdeklődés az oldal iránt, rendszeresen átvesznek fotókat és híreket más médiumok is, így hírét vihetem Lillafürednek és Bükknek az országban.

Az oldallal, amíg időm és a lehetőségeim engedik szeretnék legalább hobbiszinten foglalkozni a továbbiakban, nagyon sok mindent megtanultam szerkesztése közben. Tervben van a továbbtanulás is, az egri Eszterházy Károly Egyetem televíziós műsorkészítő szakára adtam be a jelentkezésemet. Mindenképpen és minél hamarabb szeretnék a médiában dolgozni, hiszen már kiskorom óta ez a vágyam, szívesen elhelyezkednék fotóriporterként, helyi tudósítóként – osztotta meg az Északkal jövőbeni terveit Csongor.

(A borítóképen: Horváth Csongor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában