mobilapplikáció

2021.03.22. 14:30

Segítenek felfedezni a sokszínű országot

„Fedezd fel és add tovább!” – ezzel az üzenettel hozta létre a Magyar Turisztikai Ügynökség a mobilapplikációt.

Apagyi Beáta

Forrás: BSZA

Az alkalmazáson keresztül lehetőségünk van virtuális túrákra indulni, hogy felfedezzük hazánk változatos látnivalóit, sokszínű térségeit, mindezt úgy, hogy ki sem mozdulunk otthonról. Nemcsak kívülről tárja elénk a helyszíneket az applikáció, hanem be is léphetünk például a Tisza-tavi Ökocentrumba vagy a Pécsi Nemzeti Színházba. Madártávlatból láthatjuk a Balatont, a pannonhalmi főapátságot. Megyénk esetében beleshetünk a tákosi református templom padsorai közé, de megcsodálhatjuk Sárospatak, Füzér, Boldogkő várát. Rálátásunk nyílhat egy szikláról a Megyer-Hegyi Tengerszemre, terepszemlét tarthatunk a Hercegkúti Pincesorok, Disznókői Szőlőhegy, a Kopasz-Hegy környékén. Megtekinthetjük a kiállítás részleteit az Acetánia Ecetmúzeumban és a Zempléni Kalandpark nyújtotta szabad­idős tevékenységeket is górcső alá vehetjük.

Offline módban is

A Hungary 360 Tour applikáció Android- és iOS-rendszerben is letölthető, a felhasználó 532 helyszínen – 200 helyszín esetében nemcsak kívülről, de belülről is – 360 fokos panorámakép segítségével nézelődhet és összeállíthatja a látnivalókat tartalmazó bakancslistáját, melynek pontjait a járvány után, a korlátozások feloldásával, remélhetőleg minél hamarabb kipipálhat. Emellett a látogatóknak lehetőségük van arra is, hogy hazánk turisztikai térségeit a kiemelt attrakciókon keresztül fedezzék fel. A látvány élvezhetősége nem függ az internetünk minőségétől, ugyanis az összes helyszín letölthető és offline is feltérképezhető. A panorámaképek több mint két éve készülnek, hogy minél jobb minőségben, a legapróbb részleteket is jól láthatóvá tegyék a készítők a felhasználók számára.

(A borítóképen: A virtuális túrán megcsodálhatjuk Sárospatak várát is)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában