boldogság

2021.03.26. 14:30

Nehéz szavakba önteni, mi lehet az érzés titka

Az emberi kapcsolatokat tartják a boldogság forrásának, nem pedig az anyagi javakat.

Apagyi Beáta

Forrás: Shutterstock

Az Észak-Magyarország a személyes boldogságot okozó tényezőket kereste olvasói vélemények alapján, akik csak nagy nehézségek árán tudták megfogalmazni, mit is jelent számukra ez a pozitív érzelmekkel jellemezhető mentális állapot.

Müller Bence úgy érzi, hogy legtöbbször akkor tudatosul az emberekben a boldogság állapota, amikor már elmúlik, úgymond „túl vagyunk rajta.”

– Egyébként az tesz boldoggá, ha a terveim szerint alakulnak dolgaim, ha minden rendben megy és semmi sem húzza keresztbe a számításaimat. A sikerélmény is automatikusan a boldogság állapotába terel. Az anyagi jólét nem hozhat magával egyértelmű boldogságot, hiszen véges a dolgok száma, amit pénzzel el lehet érni, meg lehet venni – fejtette ki Bence a témához kapcsolódó gondolatait.

Dózsa Gergely sem tudja pontosan meghatározni a boldogság fogalmát, viszont akkor éri el ezt az érzelmi állapotot rövidebb-hosszabb időre, amikor jól alakulnak a dolgai.

– Okozhatja a szeretteinkkel, barátainkkal, hobbinkkal eltöltött idő. Véleményem szerint a boldogság érzete, a jókedv mély zuhanásban van az utóbbi időben, ez kifejezetten a járványhelyzet számlájára írható fel – állapította meg.

– Szerintem az emberi kapcsolatokban találjuk meg a boldogságot, nem a tárgyakban – osztotta meg lapunkkal véleményét Kiss Daniel. – Hatással lehet a boldogságunkra, hogy télen például alig esik a hó, és csak egy állandó késő őszies, nyálkás szürkeségben élünk. Magamon is tapasztalom, hogy tavasszal, rügyezés után sokkal jobb a közérzetem. Boldog az az ember, aki egészséges, aki rendszeresen járja a természetet, mozog.

Végül a hobbik jelentőségét említeném. Az unalom rossz hatással van a boldogságra, a telefonon, számítógépen lógás pedig nem ad megoldást rá – világított rá Daniel.

(A borítóképen: Ilyen is lehet a boldogság)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában